2011 CDTI easytronic turbo sesi

turbo ayaginiz gazdan cekince huuuuuv diye sesden basediyorsaniz..bu normal bir durum..ayaginizi gazdan cekince basinci azaltmak icin magnet ventil icerideki basinci azaltmak icin yönlendirir cünkü yüksek devirdeki turbo birden gazdan cektiginizde aniden yavaslayacagi icin icindeki turbinin kulaklari egilmemesi turbonun zarar görmemesi icin basincin azaltilmasi lazim buda magnet ventil tarafindan yapilir..simdi ses ise yüksek frekansda dönene turbinin sesini duymazsiniz ama aniden yavaslayan turbo da bu ses duyulmaya baslar...huuuuuiiv bir nevi islik sesi ince...

Benimki uzun soluklu bir ıslık sesi oluyor...Gaza basarken de çıkarıyor...İşin ilginç tarafı motor ısındıktan sonra başlıyor ses, motor soğukken yapmıyor...

Zaten garantiden değişecek ben para ödemeyeceğim ama turbo değiştirmek aracıma zarar verir mi, bütün motoru mu indirecekler?Sıfır araba olunca insanın içi cız ediyor gerçekten...Şansızlık da diyemeyeceğim çünkü Tüm astra ve corsa cdti larda bir şekilde turbo sesi, sorunu vs. oluyor araştırdığıma göre :( Son pişamlık fayda etmez ama keşke opel de dizel araba almasaydım diyorum şu an:(

ön tampon, ön sac, klima radyatörü, intercooler, radyatör, fanlar ve bir sürü hava ve su hortumu :D bir zarar verirmi emin değilim ancak bir sürü kelepçe sökülecek, bu kelepçeler tekrar takılırken işcilik iyi olmazsa araçdan su ve yağ kaçırması mmkün olabilir..

ön tampon, ön sac, klima radyatörü, intercooler, radyatör, fanlar ve bir sürü hava ve su hortumu :D bir zarar verirmi emin değilim ancak bir sürü kelepçe sökülecek, bu kelepçeler tekrar takılırken işcilik iyi olmazsa araçdan su ve yağ kaçırması mmkün olabilir..

Bana 1.5 saatte hallederiz dediler, aracınıza bir zarar da gelmez dediler ama sizin dediklerinizden sonra gözüm iyiden iyiye korktu:( pffffffffffff :mad:Sıfır araçta olacak iş değil, yazıklar olsun diyorum sadece :(

geçmiş olsun kardeş, yenisini takacaklarsa hiç canını sıkma bir şey olmaz. motor dediğimiz şey bir defa ellendikten sonra dikiş tutmayacak bir şey mi allah aşkına.
mümkünse yanlarında durursun için rahat eder. adamlar değişelim diyorlarsa bence gayet iyi. ancak servisin açıklamaları beni de rahatsız etti. hem hemen turbo değişecek diyorlar, hem de ses rahatsız etmezse kullanabilirsiniz diyorlar. oturduğum yerde sinirleniyorum valla. eğer imkan varsa bir kaç gün bekleyin bu durumla karşılaşmış olan varsa onların fikrini alın. bu arada başka bir servise de sormanız faydalı olur bence de. geçmiş olsun tekrar.

Bana 1.5 saatte hallederiz dediler, aracınıza bir zarar da gelmez dediler ama sizin dediklerinizden sonra gözüm iyiden iyiye korktu:( pffffffffffff :mad:Sıfır araçta olacak iş değil, yazıklar olsun diyorum sadece :(

gözünüz korkmasın iyi bir Opel servis hiç sorun çıkarmayacak şekilde halleder. Benim aracın turbosunun sökülmesi için o yzdıklarım sökülüyor, sizin aracın turbosuna ulaşmak daha kolay sa eğer birbuçuk saatte yapabilirler tabi :D

geçmiş olsun kardeş, yenisini takacaklarsa hiç canını sıkma bir şey olmaz. motor dediğimiz şey bir defa ellendikten sonra dikiş tutmayacak bir şey mi allah aşkına.
mümkünse yanlarında durursun için rahat eder. adamlar değişelim diyorlarsa bence gayet iyi. ancak servisin açıklamaları beni de rahatsız etti. hem hemen turbo değişecek diyorlar, hem de ses rahatsız etmezse kullanabilirsiniz diyorlar. oturduğum yerde sinirleniyorum valla. eğer imkan varsa bir kaç gün bekleyin bu durumla karşılaşmış olan varsa onların fikrini alın. bu arada başka bir servise de sormanız faydalı olur bence de. geçmiş olsun tekrar.

Çok tşk ler ilginize gerçekten...Benim sinirlendiğim nokta şeffaf olmamaları...Ruhsata bakıp 1 ayı geçmiş dediğinde mesela ne demek istedi, insan bir açıklayıcı olur ki ordan çıktıktan sonra soru işaretleriyle burda kafayı yemeyelim:mad:Bu ses biraz fazla ama yeni taktığımızda daha azalır mı garantisi veremem ne demek:mad:Eğer bir parça arızalıysa arızalıdır böyle istersen gez sen bilirsin ne demek:mad:YOk eğer arızalı değilse neden hemen turbo değişecek diye olaya yaklaşıyorsun, hemde hiç kontrol bile etmeden:mad:Ben bile şu an şüphedeyim, belki gerçekten egsoz manifoldunda kaçak var sesi ordan yapıyor, çünkü aracın çekişinde gidişinde en ufak sorun yok...Böyle arada kalmak kadar kötü bir durum olamaz, bütün hafta sonu ne yapacağıma karar vermek için çok kötü kurdum kendimi...Neyse aslında uzatıp sizlere de daha fazla rahatsızlık vermek istemiyorum...Kazasız,sorunsuz sürüşler dilerim...İlgilenen arkadaşlara tşk ler tekrar...

Bugün serviste turbo değişti, ses kaldığı yerden devam ediyor...Boşu boşuna turbo değişmiş oldu, iyi mi?Servise sorduğumda, ses azaldı turbo araçlar bu kadar ses çıkarır dedi...ŞAKA GİBİ!

Sinirimden oturup ağlayacağım valla, 3 yıllık aracımı satıp sıfır araç aldım 3 yıllık aracımda bir kere bile böyle saçma sorunlarla uğraşmadım...

Artık Opel Türkiye ile muhattap olacağım, ordan da çözüm bulamazsam Almanya ya yazacağım....

fark verip 1.7 dti turbosu taktır.

Demekki ses turbodan gelmiyor. Başka bir sorun aramadılarmı araçta? Eğer turbodan derlerse yeniden değiştirsinler yenisini taksınlar.

Aynı sorun bızım arkadasta vardı arac 21 gundur servıste beklıyor az kaldı dava acmayı planlıyor..Oda 0 km...

Geri