2011 CDTI easytronic turbo sesi

alfonsos

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba 2011 easytronic aldım aracım 2000 km de...1 sorum olacak müsadenizle:

Aracı aldığımdan beri rolantide, 1 ve 2. viteslerde gaza basarken ve gazdan ayağımı çektiğimde zırlama sesi geliyor...Motor sesinden çok farklı bir ses...Sanki ıslık çalar gibi...Motor soğukken ses yapmıyor ısındıktan sonra duyuluyor...Aynı aracın 2008 modeli manuel vites versiyonu arkadaşımda var onda ses oldukça az ve rahatsız edici değil...Arkadaşlar bu sesin turbo pervanesinden geldiğini ve aracı kullandıkça yuvasına tam oturacağı için sesin kesileceğini söylediler...Ama tam olarak tatmin olmadım, sanki vantilatör çalışır gibi ses yapıyor...yüksek viteslerde bu sesi duymuyorum...Aynı araçtan olan arkadaşlar da aynı sorun var mı, yoksa servise götürmeli miyim?

:D yabancı siteleri gezerken turbolar ile ilgili okuduğum makalelerin %80 inde 1.3 Dizel Opellerde bu ıslık sesi şikayeti var, bir çoğu satış sorumlularının sesin normal olduğunu söylediğini yazmış, bir kısmı da servise götürmüş onlarda tatmin edici beyanlarda bulunamamış, ordaki makalelere cevcap yazanlarda pervanede yada turbo çarkları balansında sorun olabileceğini yazmış, eğer bu bir sorun sa ya opel " sat unut" taktiği uyguluyor, hiç bir aracını geri çağırmıyor, yada bu bir sorun değil...

:D yabancı siteleri gezerken turbolar ile ilgili okuduğum makalelerin %80 inde 1.3 Dizel Opellerde bu ıslık sesi şikayeti var, bir çoğu satış sorumlularının sesin normal olduğunu söylediğini yazmış, bir kısmı da servise götürmüş onlarda tatmin edici beyanlarda bulunamamış, ordaki makalelere cevcap yazanlarda pervanede yada turbo çarkları balansında sorun olabileceğini yazmış, eğer bu bir sorun sa ya opel " sat unut" taktiği uyguluyor, hiç bir aracını geri çağırmıyor, yada bu bir sorun değil...

Sizin araçta da aynı ses oluyor mu?ASlında araç ısındıktan sonra sadece N,1 ve 2. viteslerde gaz verirken ve gazdan ayağımı çektiğimde çok tiz bir şekilde ıslık gibi ötme sesi geliyor...Yüksek viteslerde de belki ses oluyordur ama motor sesinden dolayıdır belki kulağa gelecek kadar değil ses...Aslında benim derdim yeni 2011 cdti easytronic alıp aynı sorunu yaşayan varsa bende normal deyip geçeceğim ama kime sorsam bende ses yok diyor:( Benim canımı sıkan nokta burası işte :(

Bu ses yüzünden opelın yetkılı servısıne gıtmısım aracı aldıgım ılk zamanlar , bana turboda sııkıntı oldugunu revizyon uygulanacagı söylendı bende bı kac gun e ugrarım dedım o sırada baska bı özel opel servısıne gıttıgımde bu ses ın normal oldugunu söyledıler.. Bu ses cıkmassa kork demısdı ozel servısdekı ustamda , o gunden bu gune asagı yukarı 1 sene gectı turbo hala nazar degmesın taş gibi :)

alper bey ses normal olabilir veya turbo sadece balans ayarı ile düzelir bunu ankarada olduğuna göre epey opelci var sitenin sponsoru opel garaj şazmazda uğrar tanışırsın yardımcı olacaklardır

Tşk ler cvp lar için...Bugün servisi aradım egsoz manifoldu nu kontrol etmek lazım dedi...Eğer gaza basarken de ses yapıyorsa orda kaçak olabilir dedi...Cumartesi günü servise kontrol ettirmeye karar verdim...Bakalım ne çıkacak, umarım basit birşeydir, turbo sökme işlerine girerlerse yandık demektir:(:(

Tşk ler cvp lar için...Bugün servisi aradım egsoz manifoldu nu kontrol etmek lazım dedi...Eğer gaza basarken de ses yapıyorsa orda kaçak olabilir dedi...Cumartesi günü servise kontrol ettirmeye karar verdim...Bakalım ne çıkacak, umarım basit birşeydir, turbo sökme işlerine girerlerse yandık demektir:(:(

Bugün servise gittim sesi duyar duymaz turbo değişecek dediler, anlamadığım bir şekilde ruhsatı görmek istediler ve daha 1 ay olmuş alalı dediler ruhsata bakınca...Acaba 1 aydan az olsa birebir değişim mi olacaktı ayıplı mal şeklinde?Neden ruhsatı istediler ısrarla anlamadım?Turbo yu değiştirmeden de kullanabilirsin sen bilirsin, ses rahatsız etmiyorsa dediler...Yeni değişecek turboda da sesin gelip gelmeyeceğinin garantisi yok dediler...Gerçekten anlam veremedim...Siz olsanız ne yapardınız, lütfen yardım!

Aracınız garanti kapsamında sanırım, bence başka bir servise daha gidin..

Aracınız garanti kapsamında sanırım, bence başka bir servise daha gidin..

Zaten garantiden değişecek ben para ödemeyeceğim ama turbo değiştirmek aracıma zarar verir mi, bütün motoru mu indirecekler?Sıfır araba olunca insanın içi cız ediyor gerçekten...Şansızlık da diyemeyeceğim çünkü Tüm astra ve corsa cdti larda bir şekilde turbo sesi, sorunu vs. oluyor araştırdığıma göre :( Son pişamlık fayda etmez ama keşke opel de dizel araba almasaydım diyorum şu an:(

turbo ayaginiz gazdan cekince huuuuuv diye sesden basediyorsaniz..bu normal bir durum..ayaginizi gazdan cekince basinci azaltmak icin magnet ventil icerideki basinci azaltmak icin yönlendirir cünkü yüksek devirdeki turbo birden gazdan cektiginizde aniden yavaslayacagi icin icindeki turbinin kulaklari egilmemesi turbonun zarar görmemesi icin basincin azaltilmasi lazim buda magnet ventil tarafindan yapilir..simdi ses ise yüksek frekansda dönene turbinin sesini duymazsiniz ama aniden yavaslayan turbo da bu ses duyulmaya baslar...huuuuuiiv bir nevi islik sesi ince...

Geri