2011 Astra J Gündüz Far Hatası Hk.

mmercetin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Kas 2013
Mesajlar
17
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
Herkese selamlar,
Akrabamın 2011 Astra J 1.4 Sport aracını aldım ve aranıza yeni katıldım. İsmim Mert, İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorum.
Bildiğiniz gibi aracın farları halojen ampül, orjinal gündüz farları led olan far buldum. Aracıma taktırdım, soketler falan tam uydu. Ancak araç sağ ve sol gündüz far arızası veriyor. Bilgisayara bağlatıp sildik ancak hata vermeye devam ediyor. Opel yetkili servisi ile görüştüm bilgisayara bağlayarak halojen gündüz ampülünü led ile değiştirip değiştiremeyeceğimizi sordum. Servis uyumsuz olduğu için hata vereceğini ancak bir sıkıntı çıkarmayacağını iletti. Bu konuda bilgi ve tecrübelerinize istinaden bu hatayı silmenin bir yolu var mı? Ayrıca servisin dediği gibi böyle hata vererek kullansam bir sorun olur mu? Sonuçta elektrik aksamı ile ilgili olduğundan çekincelerim var. Forumda araştırdım ama ilgili konu bulamadım, bundan dolayı yeni konu açtım.
 

Hasip

Yönetici
Genel Başkan
03-Afyonkarahisar
Katılım
16 May 2015
Mesajlar
8,929
Tepki puanı
6,134
Puanları
113
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz @mmercetin hata vermesi sizi psikolojik olarak rahatsız edecektir. Onun dışında voltaj aralıkları aynı olduğu sürece sorun olacağını sanmıyorum. Yalnız sizden kişisel ricamdır lütfen aracınıza xenon ampül takmayın merceksiz zenonlar geceleri insanları resmen kör ediyor. Hele benim gibi gözlük kullananların vay haline :(
 

mmercetin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Kas 2013
Mesajlar
17
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
Verdiğin bilgi için teşekkür ederim @Hasip Bilgisayara bağlayıp silinme durumu yok anladığım kadarıyla :( Evet çok sinir bozucu bir durum, uyarıyı silsem de bir süre sonra tekrar çıkıyor. Xenon ampül takmadım, takmayı da düşünmüyorum,Osram beyaz ışık veren ampül kullanıyorum. İnsanları rahatsız etmek, hatta kazaya sebebiyet vermek istemem.
 

cnr.005

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Mar 2018
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
merhabalar başımda şuan tam anlattığın gibi bir sorun var sen sorununa bi çözüm bulabildinmi arkadaşım nasıl bir yol izledin?
 

ikra71

VIP Üye
18-Çankırı
Katılım
17 Ara 2017
Mesajlar
324
Tepki puanı
175
Puanları
43
Siteyi ziyaret et
Arıza ışığının yanması veya yazılı görsel uyarı vermesindeki çalışma prensibi nedir? Sistem bunu nasıl algılıyor. Örneğin plaka lambasına led takıyorum hemen arıza ışığı yakıyor. Benim kanaatimce sisteme her noktaya giden akım değerleri girilmiş. Eğer bu noktalara gitmesi gerekenden az bir akım giderse veya hiç gitmezse sistem doğrudan ampulü patlamış, yanmıyor olarak algılayıp arıza ışığını yakıyor olmalı. Bildiğiniz üzere led lambalar halojen lambalara nazaran daha az elektrik akımı çekerler ve sistem bunu daha az akım gittiği için patlak ampul olarak algılıyor olmalı. Ben yerinizde olsam gündüz ledin soket üzerindeki kablosunu bulur ve oraya paralel bir halojen ampul duyusu çeker ve ucuna halojen ampul takardım. Ampulün ısınacağını da düşünerek rengini siyaha boyar ve uygun bir yere saklardım. Bir diğer seçenek te iyi bir elektronikçiye giderek halojen ampulün çektiği akıma eş değer bir direnç gibi bir şeyi oraya monte ettirirdim. Umarım sorununuz çözülür. Kolay gelsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemil ve Hasip
Üst