2009 astralarin serisibozuk kimse almasin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
peki yukarıda verdiğim linklerdeki anketlerde neden vw. çoğunlukta ?
madem opel iyi
türkiye genelindede araştırma yapsanız ,anket yapsanız açık ara vw. opel'e fark atacağını garanti verebilirim .
yani bunların tartışması bile gereksiz herkes biliyor neyin ne kadar daha kaliteli olduğunu
bu arada opele kötü demiyorum sadece vw. opelden daha kaliteli ve üstündür diyorum
pepsi cocacola hesabı umarım anlatabilmişimdir:D

Surda yasin kardesi sunu anlamadi türkiye genelinde 10000 VW varsa sokaklar opel dolu simdi 10000 VW 1500 sikayet ople sayisinda belki 6000 ...bunu da gözardi aetmeyin,bir opelin burda türkiyede usta sikinitisi var bu da bir gercek...almanyada vw sikayetleride az degil unutmayin....opel Vw den kaliteli demiyorum,ama su forumdaki sikayetlere bakarsaniz ekseriye 9-10 yas üzeri yillik bakimi yapilmayan araclar...yenilerde de istinalarla kalkip opeli yermek bence yalnis...hele birde opel yedek parca fiyatlari ile vw fiyatlari ? ben sahsen vw kullanabilsem yani o kadar para versem bir üstü bmw veya mercedes A veya B sinifi kullanirim,parca fiyati nede olsa ayni....hic olmazsa araba derim.

bi ara iki markada aracı yaparken malzemeleri ortak bir şirkekken alıodu şimdi aldıkları demirin boyanın şirketini falan bilemicem.tabiki vw daha fazla isim yapmış daha çok satmış bi araçtır ve gerçektende kaliteli bi arabadır ama ben kalite farkının olduğuna inanamıyorum.Şimdi sana desemki yeni skoda süperb mi yoksa passat mı ufak tefek deişiklikler dışında araçlar aynı.Ama iş pazar payına gelince kendini pazarlayan bi araç her zaman için daha kaliteli bi araçtır.Bu yüzden vw kalitesi ortaya çıkıo.Ama benim şahsi görüşüm Yeni passat cc almaktansa opel insignia almaktır.Benm arabam 9 yaşında bu güne kadar hiç büyük bi şikayeti olmadı tanıdıım pasat aldı daha 780 kilometre olmadan motoru kilitlenmiş yanlış yapılan üretimden olduunu sölemişler şimdi bütün passatlarmı hatalı üretim hayır =) ama opel mi vw mi dersen vw önde tabiki.Ama dediğim gibi araçların kalite farkında pek fazla deişiklik yok

Son düzenleme:
benim sölemek istediğim araç fiyatı ile kalitesi doğru orantılı mıdır? bu sorunun cevabı için araçların sıfır fiyatlarını avrupa, amerika ve sonra tr ile kıyaslamak gerekdiği. aracın olması gereken satış fiyatı, zaten o marka hakkındaki görüşü değiştiriyor.
ancak fanatikler fikirlerinden vazgeçmez, onlarlada işiimiz yok. yani tartışmaya gerek yok.
yeni c bir ayda 1800 satılmış. passat 900 de kalmış. şimdi ne lacak c sınıfı diğer aylardada satış grafiğini korursa. ve trafikde aşırı çoğalırsa (astranın golfden fazla satılması) c serisi kötü araç mı olacak. kendi sınıfında fiyatı uygun olan ve az yakan araç her zaman çok satar.
astra ve golf dizel arasında 15bin lira fark artı astranın donanım fazlası var.
aklı selim düşündüğümğzde far lar hella ikiside. niye almanyanın yan sanayisi. comman rail sistemi bosch niye almanyanın sanayisi.
sonuçda kimse bana golf astradan 15bin edecek kadar kalitelidir diyemez. desede kanıtlıyamaz kendi fanatikliğidir. kendini bağlar.

bakın size objktif bir örnek vereyim. kia ceed ve i30 astradan 15bin ucuz olsun bakalim bir tane astra satılacak mı? niye çünkü aralarında ufak tefek farklar olsada aynı sınıf araçlar.. aralarında max. 3000-40000 fark olmalı (aynı donanımlar olmak şartıyla)

en büyük yaptığımız yanlışlardan biri.Bir ürünün fiyatı yüksekse tamam bu kaliteli diyerek hemen üstüne atlıyoruz.yapılan anketlerde bu düzeyde çoğu kişi golf astra dan pahalı tamam golf o zaman astra dan iyi diyerek oy kullanıyor.Şuna bi açıklık getirmek gerek Golf denilen aracın astradan + olarak 10 tane fazla özelliğimi var.tabiki yok.ikiside birbirinin muadili araçlar.birinin yol tutuşu iyiyse diğerinin konforu fazla,diğerinin bagaj hacmi genişse öbürünün kullanışlılığı fazla vs. vs.ikisininde kendine göre bir tarzı var siz astranın sürüş pozisyonunu,viraj kabiliyetini seviyorsunuzdur astra iyi dersiniz yada tam tersi ama herhangi birini göklere çıkartıp diğerini yerlere vurmak doğru değil bence

aynen öle mahoni,
sonuçda anlatmak istediğim aynı şey. he ne olur birinde kampanya dan dolayı fiyat uygun olabilir. veya opelin tr de olduğu gibi distribütörsüz satması kar marjını düşük tutması sebebiyle fiyatı uygun olabilir.
sonuçda fiyat yerine araçların özellikleri kıyaslanmalı. ancak ülkemizde genel kanı, çoğu üründe "fiyat yüksekse vardır bir hikmeti". denir.

özellik ve aksesuar önemli değildir .
önemli olan kalitedir ve ve daha sorunsuzluktur.
tabiki her pahalı olan daha iyi ve kaliteli olcak diye bir kanun yok ama
nasılki mercedes v.w den daha kaliteli ve pahalıysa
v.w de opelden daha kaliteli ve pahalıdır olayın içeriği budur yanlış anlaşılmasın
yani kısaca v.w opelden bir gömlek daha üstündür bunu herkes bilir .

dostum zaten itiraz noktası burada. vw opelden bir gömlek üstün felan değil. olsa olsa bir düğme üstündür.

dostum zaten itiraz noktası burada. vw opelden bir gömlek üstün felan değil. olsa olsa bir düğme üstündür.
haklısın bu dediğin sadece opelim.net için geçerli
herkes neyin ne olduğunu biliyor arkadaşım.;)
burda v.w opelden daha iyi kimse demez
neden çünkü herkes opelcide ondan:(
sadece kendi kendini avutmak demek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri