2003 Vectra1.6com. Debriyaj

hiypnotiz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bu akşam aracımla eve giderken bayırda bi yaya yolun ortasında duruyordu bende yavaşladım 3 ten 2 ye düştüm sonrada 1 e düştüm yaya hala yol vermeyince agresifleştim gaza bastım 2 ye attım gaza bastım 3 e attım sonra 4 e atarken vitesten cırtlama sesi geldi ve 4 e geçmedi eve o şekilde hızını alarak götürdüm ve debriyaj yumuşadı sanki boşa basıyorum ve vitesler geçmiyo. Sizce sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.:cry:

Sabah Araca tekrar bindim ve vitesler zorda olsa geçiyordu ama debriyaj yine boşa basıyor ayırmıyor ve çalıştırırınca vitesler cırrr diye ötüyo geçmiyo ama stop edince geçiyo zorda olsa sizce sorun ne olabilir. gerçi bu gün servise gidicek ama ben merak ettim bu sorun ne olabilir maliyeti açısından ne kadar tutabilir.

Kimse Cevap yazmamış ama sorunu ben anlatayım. önce usta debriyaz hidrolik yağını ve havasını kontrol etti normaldi ve sorun yoktu sonra anladıkki şanzıman inip debriyazj baskı balata değişecek 1.6 vectradaki sorun yokuşlarda yarım debriyaj ile aracı fazla zorlamamak gerekiyor araç ağır debriyajı yiyor yani sonuç olarak 400tl sıkışmış arasına :)

Son düzenleme:
Sabah Araca tekrar bindim ve vitesler zorda olsa geçiyordu ama debriyaj yine boşa basıyor ayırmıyor ve çalıştırırınca vitesler cırrr diye ötüyo geçmiyo ama stop edince geçiyo zorda olsa sizce sorun ne olabilir. gerçi bu gün servise gidicek ama ben merak ettim bu sorun ne olabilir maliyeti açısından ne kadar tutabilir.

Geri