• Opel araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
    https://chat.whatsapp.com/GTuhx9LJFT00mQvXnnqfLp

2003 1.9dti Corsa debriyaj boşa düştü

Sdkcn

Kayıtlı Kullanıcı
Yurtdışı
Merhabalar aracım 2003 opel corsa 1.9dti.
Olay şöyle oldu: Arabayı belli bir süre sürdükten sonra birinci viteste gaz yemiyordu ne kadar gaz verirsem vereyim sarsılıyordu araba ve çok yavaş gidiyordu ama bu problem sadece tahmini 20 dakika veya daha üzeri sürünce yaşanıyordu. 1 hafta önce falan arkadaşımın yanına gitmiştim yolda tekrar gaz yememeye başladı birinci viteste arkadaşımı aldım vesaire derken arabanın geri vitese takıldığını ama ileri gittiğini fark ettik yine belli bir sürenin üstünde kullanınca olan bir hata galiba çünkü arabayı parktan çıkarırken geri vites çalışıyordu. Arabayı yıkadık vesaire derken çıktık gidiyoruz biranda kaputun altından hafif hafif çıkan dumanları fark ettik tabi arabayı durdurup kenara çektik sudur heralde dedik 15 20 dakika arası bekleyip tekrardan çalıştırdık arabayı bu arada araba hala birinci viteste gaz yemiyor zorla kaldırıyorum. Arabayı bu sefer kaldırdıktan birkaç dakika sonra arabanın debriyajı bozuldu ve basıldığında herhangi bir hissiyat olmadığını fark ettim araba viteslere de geçmiyordu baskı balata bitmiştir falan diye düşünüyordum ben. Birkaç gün sonra arabayı tamirciye götürdüm(haftasonuydu ve kapalıydı tamirciler) baskı balatayı değiştirdiler fakat debriyaj hala çalışmıyor şanzımanın inip incelenmesi gerektiğini problemin debriyaj ve şanzıman arasındaki bir anlaşmazlıktan çıktığını düşünüyorlar. Sizce sıkıntı nedir burada? Sadece şanzımanı indirip bakmak için istedikleri rakam bile çok ütopik olduğu için kendim inceleyip yapabileceğim bir şey varsa yapmak istiyorum aklınıza gelen bir çözüm veyahut problem şurada olabilir dediğiniz bir şey varsa çok mutlu olurum.

Geri