2002 astra fren sorunu ( abs ) yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan samlx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

samlx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2002 AStra Hb h kullanıcısıyım freni normal kullandığımda bi sorun yok duruyor araba sorunsuz ama yola çıkıcam acil durum için denemek istedim biraz süratle sert fren yaptım ama durmuycak nerdeyse araba bi abs vurması gibi dğilde daha çok sürtünme gibi bir ses geliyor bir kaç kez denedim kayıyor sanki araba ve sonradan sert fren yaparken sürtünme sesiyle birlikte DIIZZZZ şeklinde bir ses gelmeye başladı. birde içerden fren pedalına bastığımda hava pompası gibi tıs tıs ses geliyor ? Yola çıkıcam bir bilgisi olan var mı ?

Sanırım araç ast g 2002 olduğuna göre abs fren kısa mesafede dezavantaj dır uzun mesafeda ise hayat kurtarır fısss sesi ise westanus içinde yani fren pedalın orda keçe vardır çok az fısıldama sesi gelenilir normaldir egerki fısıldama çoğarlısa zaten pedal sertleşir diğer kazınma sesi de fren balataları olabilir eğerki balatalar iyi ise sorun yok demektir hayırlı yolculuklar

Lütfen başka konu altında konu açmayın ayrıca tanıtım yapın aksi halde konularınız silinecek tir

teşekkür ederim abs devreye girmiyor ama o kadar sert basıyorum abs lambası yanmadı hiç. ve durmuyacağını hissediyorum boş yolda yaptım zaten. birde sert basında dııızzz diye bir ses de yapmaya başladı fren yapma esnasında. geçenlerde de arabayı çalıştırır çalıştırmaz 150 km hız yaptım acil işim vardı durduğumda arka kampanalardan baya bir duman geldi tekrar yürür hale geçtiğimde ilk fren yaptığım anda fren pedalı dibine kadar boş indi 2. frenimde düzeldi. sanayiye götürdüm el freni telini değiştirdi sorun yok dedi ...

Geri