2001 astra kayış sesi!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan e_uludag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

e_uludag

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Selam arkadaşlar, başlıktan da anlaşılacağı gibi motordan(yalnız 3-4 günde 1 kere) marşa bastıktan 1-2 saniye sonra 3-4 saniye kadar cıyırtı kıvamında bir ses geliyor. Ustaya sordum, bu motorlarda kayış gevşemesi diye bir durum olmaz dedi. Bi kaç yerden daha aynısını duymuştum ama öylese bu ses ne sesidir? Bu arada triger ile alakalı ise araba 102000 km de ve 2. triger bakımı 110000 kmdeymiş.

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

v kayışı ses yapar benim bildiğim triger ses yapmaz trigerin üzeri dişli olduğu için kaymaz

o ses hiç yabancı gelmiyor :D özellikle kışın eksi derecelerde sabah marşa bastığım zaman aynı ses benim arabadada geliyor. en fazla 2 saniye süren bi ses. tam olarak ne olduğunu bende bilmiyorum.. ama triger değil bence saygılar.

Genellikle marş motoru takılı kalıyor, gelen ses bu ses ve kayış sesine genelde çok benzer

Saygılar

Selam arkadaşlar, başlıktan da anlaşılacağı gibi motordan(yalnız 3-4 günde 1 kere) marşa bastıktan 1-2 saniye sonra 3-4 saniye kadar cıyırtı kıvamında bir ses geliyor. Ustaya sordum, bu motorlarda kayış gevşemesi diye bir durum olmaz dedi. Bi kaç yerden daha aynısını duymuştum ama öylese bu ses ne sesidir? Bu arada triger ile alakalı ise araba 102000 km de ve 2. triger bakımı 110000 kmdeymiş.

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

v kayışı ses yapar benim bildiğim triger ses yapmaz trigerin üzeri dişli olduğu için kaymaz

Doğru,çok rahatsız ediyorsa V- kayışını (yani vantilatör) ve gergi rulmanını değiştirmek gerekebilir, çok pahallı bir parça değil. Trigerin kayması için diş atlaması gerekli o zaman süpap eğilmesi piston hasarı gibi çok ciddi zarara neden olur, önlemi triger kayışının değişim zamanını kaçırmamak, hatta ömrünün son km'lerinde motoru çok zorlamamak tavsiye edilir .
Opel şu trigeri en sık kullanılan motorlarında bir türlü zincir yapmadı gitti.(1.2 lt motorun trigeri zincir)

opel daha neleri yapamadı..! bizim gördüklerimizi opel mühendisleri nasıl göremiyor anlamıyorum!

Geri