Benim depom tam boşken 42 ila 43 lt gaz alıyor.370 km yol yapıyorum ancak son 1 haftadır 330 km yol yapar oldum.Sebebide havaların birden çok soğuması galiba.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
burada lpg 1,62 ve 31tl depo doluyor km'ye 14,4 kuruş yakıyor
adanada lpg 1,82ve 35tl depo doluyor oraya gittiğimde km'ye 16,2 kuruş yakıyor
ama ben tasarruflu kullanmam arabayı özellikle otobanda 140-180 arası seyrederim hep, ve araçta açık hava filitresi ve 17" jantla ölçtüğüm değer bu.
ve kalibrasyon ayarıda 3000 devirden sonra artacak şekilde ayarlı.
bu kadar eksiye rağmen o zaman benim araç hiç de çok değil, üstelik bugün baskı balatanın bitmek üzere olduğunu farkettim.
şimdi ben size bir soru sorayım yeni konu açmadan benim depo küçük tam bilmiyorum ama ya 28 ya da 30 lt olması gerek, tamamen bittiğinde neden 19-20 lt ile doluyor?
araç lpg tankları ve evlerde kullandığımız ocak tüplerinde de kapasitesinin % 80 inden fazla dolum yapılamaz. güvenlik şartıdır... gazın genleşmesi durumunda olumsuz bir sonuç ortaya çıkarmaması için... zaten aksi durumda olan bi arkadaş varsa da gidip mutlaka ayarını yaptırsın... tehlikeli çünkü...
arkdaşlar ortalama 20 kuruş yakıyo... 2 lira gaz koyuyorum 100 km anca ş.içi ş.dışı nasıl uygunmu sizce ? bana fazla geldi