2000 astra SIRALI SİSTEM ATİKER km de 20 kuruştan az yakan varmı acaba? nasıl?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alekoars
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bir diğer husus da; bugün farkettim, gaz pedalı sert ise,, işte buda nekadar buji v.s. değiştirsekde nafile....

Rolantide gaz pedalına 3000-5000 devire kadar basın ve ayağınızı çekin, ibredeki aşağıya düşüş normal hızda olmalı, benimki aheste aheste bi kibar inio, aklım çıktı:D.

Ben hızlı çeksemde o kendi bildiğini okuyor... İşte israf diye ben buna derim....

Yağlanması mı gerekiyor bilmiyorum ama kesinlikle üzerine düşülmesi gereken bir konu...

Bunun la ilgili konu açmıtım gelen cevap motor farklı bir yerlerden hava alıyor oldu, mantıklı, ilgililere duyrulur...

Son düzenleme:
valla yazın gazda ucuzken 13krş un bile altına inmişti ama şu sıralar 14-15krş civarı yakıyor.şehiriçi,dışı karışık.99model 1.6cd.ama ben dikkatli kullanıyorum.

2000 model cd. şehiriçi şehirdışı yarı yarıya olur nerdeyse 50 tl gaz alıyorum 1,78 den litresi, yaklaşık 320 - 340 km yol gidiyor. 15 kuruş falan aşağı yukarı...

Arkdaşlar birde ne kadar yaktığı ile birlikte LPG markalarınıda yazabilirmiyiz.... Daha aydınlatıcı olur... Belki önerilerle çok yakan arkadaşlarımız varsa inebilir sarfiyat.

başlık atiker diye gerek duymadım marka yazmaya.farklı marka olan yazar eminim.valla önerim,gaza gelmemek,yani çok aşırı devirli kullanmamak.enerjiyi verimli kullanmak...fazla fren yapmak yerine erken gazdan ayağı kesip aracın kendini yavaşlatmasına izin vermek.

çok yakmasının o kadar çok sebebi olabilir ki tahmin etmek çok zor.
ayar konusu da o seçeneklerden biri.
ben 3,5 aydır hala ilk montajda yapılan ayarla kullanıyorum.
şeytan kulağına kurşun çok memnunum. 23 kuruşta yaksa elletmem tekrar.
çünkü ayar tutturmak çok zor. çalışması çok düzgün şuanda.
17 kuruş yakıp sersem çalışacağına 20 yaksın adam gibi çalışsın motor.
benzinle lpg yi ayırt etmek imkansıza yakın şuanda.
20 kuruşta bu hava şartlarında normal zaten bence...

bu arada sabah çalıştırıp 3 km uzaklıktaki işime varıp stop ediyorum.
akşam iş çıkışı yine aynı. bu sebeple de normalden fazla yakmasına rağmen 20 kuruş görmedim henüz ama 19 gördüm en son.
ev ile iş arası 10 km kadar olsa daha düşük olur yakıt mutlaka.

gaza geçişler nasıl araçlarınızda mesela sabah hava soğuk 3-4 derece hava sıcaklığı vs...
?

burada lpg 1,62 ve 31tl depo doluyor km'ye 14,4 kuruş yakıyor
adanada lpg 1,82ve 35tl depo doluyor oraya gittiğimde km'ye 16,2 kuruş yakıyor
ama ben tasarruflu kullanmam arabayı özellikle otobanda 140-180 arası seyrederim hep, ve araçta açık hava filitresi ve 17" jantla ölçtüğüm değer bu.
ve kalibrasyon ayarıda 3000 devirden sonra artacak şekilde ayarlı.
bu kadar eksiye rağmen o zaman benim araç hiç de çok değil, üstelik bugün baskı balatanın bitmek üzere olduğunu farkettim.
şimdi ben size bir soru sorayım yeni konu açmadan benim depo küçük tam bilmiyorum ama ya 28 ya da 30 lt olması gerek, tamamen bittiğinde neden 19-20 lt ile doluyor?

ben 40 lt lik tank taktırdım usta 30 litre gaz alır dedi. emniyet sistemi varmış ondan dedi. seninkide ondandır.

ben 3.5-4 km kısa mesafe ve dönüste rampa çıkıyorun 230/250 ykrarası yakıyorum otomatik lpg yi 1.91 den alıyorum

Geri