2000 astra SIRALI SİSTEM ATİKER km de 20 kuruştan az yakan varmı acaba? nasıl?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alekoars
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim depom tam boşken 42 ila 43 lt gaz alıyor.370 km yol yapıyorum ancak son 1 haftadır 330 km yol yapar oldum.Sebebide havaların birden çok soğuması galiba.

burada lpg 1,62 ve 31tl depo doluyor km'ye 14,4 kuruş yakıyor
adanada lpg 1,82ve 35tl depo doluyor oraya gittiğimde km'ye 16,2 kuruş yakıyor
ama ben tasarruflu kullanmam arabayı özellikle otobanda 140-180 arası seyrederim hep, ve araçta açık hava filitresi ve 17" jantla ölçtüğüm değer bu.
ve kalibrasyon ayarıda 3000 devirden sonra artacak şekilde ayarlı.
bu kadar eksiye rağmen o zaman benim araç hiç de çok değil, üstelik bugün baskı balatanın bitmek üzere olduğunu farkettim.
şimdi ben size bir soru sorayım yeni konu açmadan benim depo küçük tam bilmiyorum ama ya 28 ya da 30 lt olması gerek, tamamen bittiğinde neden 19-20 lt ile doluyor?

araç lpg tankları ve evlerde kullandığımız ocak tüplerinde de kapasitesinin % 80 inden fazla dolum yapılamaz. güvenlik şartıdır... gazın genleşmesi durumunda olumsuz bir sonuç ortaya çıkarmaması için... zaten aksi durumda olan bi arkadaş varsa da gidip mutlaka ayarını yaptırsın... tehlikeli çünkü...

bi de buji hava filtre- yağ ve yağ filtre değiştircem öle deniyim bakalım

araç lpg tankları ve evlerde kullandığımız ocak tüplerinde de kapasitesinin % 80 inden fazla dolum yapılamaz. güvenlik şartıdır... gazın genleşmesi durumunda olumsuz bir sonuç ortaya çıkarmaması için... zaten aksi durumda olan bi arkadaş varsa da gidip mutlaka ayarını yaptırsın... tehlikeli çünkü...

Yanlız arkadaşın söylediğine göre depo 30 litrelik ama 19-20 litre alıyormuş en fazla; bu da %65 falan demektir. Bende de benzer bir durum oldu 40 litrelik depo 23-24 litre ancak alıyordu. Sorun şamandıradaymış şu an 33-34 litre alıyor. Yani %80-82 arası. Arkadaşın sorunu da şamadıradan olabilir.

arkdaşlar ortalama 20 kuruş yakıyo... 2 lira gaz koyuyorum 100 km anca ş.içi ş.dışı nasıl uygunmu sizce ? bana fazla geldi

Dostum o gaz ayarına göre değişir. 2 ay önce bi gaz ayarı yapılmıştı 98 astra g aracıma; kilometreye şehir dışı 9 krş yakmaya başladı şehir içide 11 krş civarıydı fakat gel gelelim araba 110-120 dedimi motor elektroniği ışık yakmaya başladı. Sonra mersindeki ustama ayarlattım şimdi şehir dışı 14-17 kuruş arası şehir içi 18-20 arası yakıyor. Performans çok iyi benzinden farkı yok, böyle çok daha iyi bence. Bu arada gazı aygazdan alınca çok yakıyor onu farkettim hatta benzinle yarışıyor şehir içinde. Zaten bu konuda forumda yazılmış bu dertten muzdarip olan çok. Shell yada ipragaz gibi katkısız lpg alınca normal seyrine dönüyor. Unutmadan bende atiker kullanıyorum.

Benim araç vectra 1.6 b kasa atiker marka takili idi 170 kuruş yakiyordu çekişide mükemmeldi fakat bi ara ariza işigi yandi daha sonra 200 kuruşdan aşagi inmedi 3 sefer ayarlamaya gödürdüm şuan 210 dan aşagi indiremedim

arabalarn benzinde ne yakıyorsa litre olarak ondan %10-20 fazla yakması gerekir... tabiki yaptığınız ayara göre benzinde kaç litre yakıyorsa o kadar yakabilir lpgde ama o zaman arabanız fakirde kalır... fakirde kalması durumunda da silindir içi sıcaklıklar çok artar ve motorunuzu yemeye başlarsanız... en çabuk bozulan şeyler sibop lastikleri ve daha sonra sibopların kendilerinin erimesidir... bu da motoru açtırmanız anlamına gelir... bırakın arabanız biraz fazla yaksın ama kafanız rahat olsun... çok zenginde olmadığı sürece sorun yoktur...

gaz 1.68 iken 3000 deviri geçirmeden efendi gibi sürüp denedim 185 kuruş yaktı şimdi 1.80 olmuş 200 yakar normalde

Arkadaşlar bütün mesajları okudum hiç kimse aracının 100 km de kaç litre gaz yaktığını söylememiş
Siz hiç bir otomobilin kataloğunda km de yaktığı yakıtın fiyatını gördünüzmü?
Biraz teknik konuşsak diyorum.
2000 model astra g 1.6 16v Zavoli marka lpg dönüşüm kiti kullanıyorum 100 km de
Ş.içi:13.5 litre gaz yakıyor (litre fiyatının önemi yok ister 1 lira olsun ister 10 lira)
Nasıl hesapladığımıda yazayım. 34 litreye depoyu dolduruyorum 300 km yol yapıyorum (ş.içi). Bunun en az 50 km si benzinde gidiyorum (her sabah 0 derecenin altında 1 km benzinde gidiyorum Buda bir depoda ortalama 50 km yapıyor)
Sonuç olarak 300-50=250km=34litre lpg=100 kmde 13.5 litre
Aracı sabah ve aksamları 2km gidiş geliş için kullanıyorum ve 21000 kmdir lpg sistemini hiç bakıma sokmadım filitresini dahi değiştirmedim Zamanı geldi galiba.
Not: 2015 yılında da bu verilerden faydalanabilirsiniz

Son düzenleme:
kızma yauu hemen:D depom boşken 12.5 litrelik tüp almıştım 100 km gitti

Geri