2 Soru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben gaza bastığıma geliyo şırıl şırıl bi ses ustaya götürdüm benzinin gecme sesi dedi ama sesi duyabilmek icin dümdüz bi yol ve iice dikkatle dinlemek gerekiyo yoksa duyulmuyo torpito tarafından geliyo benimqi

arkadaşlar ben makina mühendisiyim ve bu sesin motor sesi olmadığına eminim zzzzz deği :)

Yok ben zz sesinden bahsetmedim zaten, o ses ayrı onu bi rafa kaldıralım kafa karıştırmasın :)

Bahsettiğiniz ses eğer kontağı ikinci kademe açınca (marşdan önceki) başlıyorsa benzin pompasının sesi olabilir. Benim aracımda da geliyor aynı ses. Eğer başka bir ses ise onu ayrı yorumlamak gerekir. Ses hangi zamanlarda duyuluyor tam nereden geliyor biraz daha bilgi verebilirseniz iyi olur.

şöyle düşünün, 1 milyoncularda maket şelale değirmenler var minik motorları var suyu devirdaim yapıyolar şırıl şırıl ses yapıyor. direksiyonun arkasında sanki cam önü havalandırma kısmının iç tarafında o maketten varmış gibi anlatabildim mi ? zzzz sesi değil o farklı. servo motorun sesi değil yani.

arkadaşlar ben makina mühendisiyim ve bu sesin motor sesi olmadığına eminim zzzzz deği :)

arkadaşlar ben de makina mühendisiyim, otomotiv yüksek.

bu ses evet mekanik motor sesi değil,
bu ses elektrohidrolik motorun servo sesi, 20 km/h altında daha da fazla duyulur, statik konumdayken çok daha fazla...

en çok sesi veren model ise Mini Cooper

şöyle düşünün, 1 milyoncularda maket şelale değirmenler var minik motorları var suyu devirdaim yapıyolar şırıl şırıl ses yapıyor. direksiyonun arkasında sanki cam önü havalandırma kısmının iç tarafında o maketten varmış gibi anlatabildim mi ? zzzz sesi değil o farklı. servo motorun sesi değil yani.

servo motor sesinden bahsetmiyosak;

tam olarak şırıl şırıl olmasa bile yakıt pompası hidroliğinin yarattığı ses oluyor, :)

arkadaşlar ben de makina mühendisiyim, otomotiv yüksek.

bu ses evet mekanik motor sesi değil,
bu ses elektrohidrolik motorun servo sesi, 20 km/h altında daha da fazla duyulur, statik konumdayken çok daha fazla...

en çok sesi veren model ise Mini Cooper

o sesin düzenli bi vınlamaya benzemesi lazım daha çok, vınlama olmasa da kesin düzenli bi ses olur :D

burağın tarif ettiği baya su akıntısı gibi şırıltı,
evde kaloriferi ilk yakınca borularda duyulan ses benzer,

o sesin düzenli bi vınlamaya benzemesi lazım daha çok, vınlama olmasa da kesin düzenli bi ses olur :D

burağın tarif ettiği baya su akıntısı gibi şırıltı,
evde kaloriferi ilk yakınca borularda duyulan ses benzer,

bi üstte yazdım zaten diğeri için de arkadaşım

evet pompadan gelen şırıltı. rölantide direksiyonu çevirerek özellikle dinliyorum.

evet pompadan gelen şırıltı. rölantide direksiyonu çevirerek özellikle dinliyorum.

daha çok dinlersin bu gidişle...

hidrolik bağlantından geliyor ses arkadaşım, tam olarak tarif edemesen de, şırıl şırıl falan diyerek...

bağlantından kaçak var yüksek sıcaklıkta hidrolik o noktadan ses yapıyor, fokurdama desen daha doğru olurdu, direksiyon hidroliği ise zamanla toros direksiyonuna sahip olursun, fren ise ASD durumuna düşersin, yakıt pompası ise benzin istasyonunda yatıp kalkarsın arkadaşımm...

dinlemeye devam et sen...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri