2.0 mı 1.6 mı?

Bundna önceki aracımız vectra b 1.6 idi.Kuzenimde ise 2.0 vectra b vardı.İki aracıda uzun süre kullandım.

1.6 performans kötü diyebilirim.Hele şehirdışı bazı rampalarda vitesi 2ye kadar küçülttüğüm oluyordu.Ekonomik kullanılırsa 1.6 vectra 2.0 dan ş.içi 1.5 litre kadar daha az yakıyor ama performanslı sürerseniz normal kullanılan bir 2.0ın bile tüketimini geçer.

Onun dışında 1.6 nın direksiyonu 2.0a göre çok yumuşak.2.0 vectranınki kazık gibiydi :)

2.0a gelince normal bir kullanımda ş.içi 10 litre yakıyor. (Ortalama hız (25 kmh) civarı) Performans 1.6dan çook daha iyi ama oda uzun oranlı şanzımandan kaybediyor.Ş.içi fazla seri bir araç diyemem.Ama şehirdışı çok avantajlı 5. vites 3000 devir sanırım 130 kmh ile seyrediyordu.Şehirdışı akar gider yani :D Hatta Eskişehir- Sakarya arası 140 km sonucu 4.7 litre/100 km yakalamıştık.Forumdada söyledim ama kimse inanmamıştı :D Acayip kasarak kullanınca bu değeri yakaldık.

Ayrıca not: 2.0 vectra b ile 4.7 litre / 100 km yakaladığımız yolda şimdiki aracım 1.3 cdti ile 3.0 litre / 100 km yakaladım.:)

Her iki motor seçeneğine de 1 yıldır sürekli biniyoruz, 1.6 motor tin tin düşük devirde kullanılırsa gayet az yakıyor, ancak devirli kullanımlarda yakıt tüketimleri aynı şehir içinde. Uzun yola gelecek olursak 1.6 motorun 85-90km hız ile tükettiği yakıtı 2.0 motor 110 120km hızda tüketiyor, aynı tüketim değerini uzun yolda ise 2.5 V6 130km hızda görüyor, bunlar benim tespitlerim.
Bence de 2.0 en ideal tercih, hem motor-donanım seçeneği çok bol, hem piyasası çok hızlı. En çok tutulan model 2.0CD b1 dir bunu da belirteyim.

Donanım söz konusu ise 2.0 alınabilir..Bence en uygun vectra B; makyajlı b2 cdx olmalı...LPG de kullanılabilirse 4-4 lük araç olur..Satarken de fazla zarar etmezsiniz..Hatta aldığınız fiyattan fazlasına bile verebilirsiniz..

sakin kullanımda 1.6 daha iyi.Ama bunun uzun yolu var arada performans istenmesi var.Opel 2.0 motorlar diğer markaların 2.0 piyasasına göre daha fazla tutuluyor.Birde başka konularda var b kasa 2.0 vectralarda motor beyni oldukça güvenli yerde ve kolay kolay arıza vermez.Onun dışında sanırım debriyaj sistemleride daha uzun ömürlü.Ama ben olsam temiz hor kullanılmamış vectra bulsam 1.6 2.0 hiç farketmez

1.6 motora yaklaşık 8 yıl bindim hemde 3 ayrı araçta,şuan 2.0 ve keşke en başından 2.0 alsaymışım diyorum,yakıt olarak kayınbiraderimdeki 1.6 ile aramda sadece 0.20 krş oynuyor,yani onun aracı 3.45 ise benim yakıtım 3.65,ama performans olarak çok çok büyük fark var,vergisini dert etmezseniz bencede 2.0 ama tabi nihai karar sizin...

2.0 Vectra.... her araç gibi; Basarsan çok yakar, basmassan koklar...

Valla seçim senin sol şeritten giderim dersen 16.16v sağ şeritten kapatırım yolu dersen 20.16v derim ben :) 20.16 v Kısaca yer uçağı

Bende 2.0 vardı ve çok memnundum bazıları için vergisi yüksek diye satılmaz diye düşünüyor ama aracın yaşı var vergisini kasko değeri üzerinden ödemen daha uygun oluyo bunun için sigortasına git aracın kasko değerinden ödemek için belge düzenlesin bi kereliğini taşıt vergisini veZneden öde diyerlerini az ödersin geçen sene 645 tl yıllık ödemem gerekirken 275 filan ödedim yanlış hatırlamıyorsam

Geri