evet forumda birçok konu açıldı 100 derece hararet normal mi? opel hararet sever mi? ustalara gidersin 100 opel için normal vs. Bu tür yazıları konuşulanları duyunca gerçektn üzülüyorum,sonra sürüsünebereket conta yakan arkadaşlar var,yazık günah o kadar paraya.
O yüzden her yeri geldiğinde anlatmaya çalışıyorum.
Daha önce vectra v6 aracımızı aldığımızda aracın hararet yaz aylarında 100e 105 lere cıkıp geri iniodu,iniyo dediğim 100

korkudan klima açamıyduk

ustalar normal dedi,öyle kullandık.3 sene sonra yağ yakmaya başladı.2 seneden fazlada yağ yakarak bindik.Daha sonra aynı aracın manualini arkadasım aldı.kavurucu sıcakta hararet 90 da ne güzel

dedim klima acınca yükselir.açtık tam tersi 85 lere iniyodu hararet.Baktım benm aracımda normal olan birşey yok.Devirdaim termostat müşür vs yinede yüksek hararet.
çözüm : radyatör değişimi
genelde önden kazalarda,yada zamanla tıkanan çatlayan radyötörlerin yerine orinali pahalı olduğu için yan sanayi soğutma kapasitesi nerdeyse olmayan radyatörler tercih ediliyo.Su kapasiteleri bile daha düşük.Radyatörün deseni bile önemli

baktığınızda düz çizgiler olmamalı.S şeklinde sarmal kanallar olmalı.Soğutma kapasitesi için önemli
V6 yı sattıktan sonra takas ile 2.0cd aracımı aldım.Gecen sene mayısta,baktım hararet 100 lerde,gittim 160 TL ye türk malı kaliteli bi radyatör aldım o kadar ankara-antalya yaptım daha 100 derece hararet görmedim

90 da düşük fan açılıyor,91-92 olup geri iniyo.Klima açtığımda klima fanı ve normal fan birlikte çalışıyor 35 derece sıcakta antalyadan bucağa burdura kadar 1,5 saat rampa cıkıyorum hararet yok
Yani diceğim şuki biraz vakit ayırıp radyatörünüzü değişin,tampon felan cıkcak biraz zaman alcak ama conta yemekten iyidir.Öyle tipo müşürüyle onla bunla malesef olmuyo.
iyi günler dilerim ....