150 zat düşünüyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bugra silindir sayısının zamanla alakası nedir???

krang milinin tam tur tamamlaması süresine "t" dersek 4 zamanlı bir motor 2t süresinde bütün işlemleri tamamlar. 2 zamanlı 1t süresinde tamamlar. yani 4 zamanlı bir motorun krangı 2 tur tamamlayınca; emme-sıkıştırma-ateşleme-egzoz işlemleri tamamlanıyor.

dakikada 6000 rpm dönen bir krank. 3000 emme-sıkıştırma, 3000 ateşleme-egzost yapar. saniyede 50 emme-sıkıştırma, 50 ateşleme-egzost yapar. rölantide 900t rpm=450 e-s, 450 a-e. rölantide saniyede 7 e-s, 7 a-e yapar. ortalama

4 zamanlı motorlar 2 zamanlıdan tork bakımından 2kat daha verimli beygir bakımından 2 kat daha zayıftır. yakıt tüketimi 4 zamanlıda daha iyidir. 4 zamanlının 2 zamanlıda olmayan bekleme süreleri sayesinde daha temiz ve verimli yanma odası oluşmuştur. tabi bu temizlik 2 katı iş süresine mal olur.

wikipedia http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6...nl%C4%B1_motor

alakası şu, iki zamanlı motorda piston her yukarı gidişinde patlama olduğu için krank mili onu tekrar yukarı taşıyacak enerjiye sahip olur ve piston tam aşağı noktadayken tekrar yukarı gidip sıkıştırma yapacak gücü verir.

4 zamanlıda ise ateşlemeden sonra piston ateşlendikten sonra aşağı iner, yukarı çıkar, sonra tekrar aşağı iner, sonra tekrar yukarı çıkar ve sonra yeniden ateşleme yapar.

1 silindirli bir motor pistonu 2 kez yukarı itecek gücü tek ateşlemede nasıl sağlar onu merak ediyorum.

bizim arabalarımızda (örn: 4 silindirli) her zamanda 1 silindirde ateşleme olduğu için birbirini tolere etme durumu var ve bu 1 silindirde yok???

4-Stroke-Engine.gif

tek buji , tek silindir.

nizde yamaha var 125cc otomatik yazlıkta kullanıyoruz kullanışı gayet güzel çok dik yokuşlara bile tırmanabiliyor kedi gibi valla:Daz da yakıyor zaten yazdan yaza kullanıyoruz

aslında burgman 400 var bizim burda kuyumcuda satıyor nasıl dedim uzak dur dedi yağ yakması varmış servisi pahalıymış benzinide yakıyormuş parçasıda çok pahalıymış bir balatayı 80 tl ye değiştirdim dedi arkadaş kafa granajında çatlak var servis 500 e değiştiririz diyor dedi yaptırmıycam öyle satıyorum alan uğraşsın dedi :D :D yuhh be kardeşim arabamı bu meret dedim marka alırsan öyle dedi hiç bulaşma dedi bir servisi kafadan 350 tl özel ustaya gidersen ancak düşer ama onuda böyle motorlarda tavsiye etmem dedi oda zat ı övüyor :D git zat al dedi onun motorda satılıkda satılsa diyor gözümü kapatıp zat alıcam dedi :D :D her şeyi sudan ucuzmuş ne biliyim arada kaldım şimdi :)

abi herşeyı sudan ucuz ama sana ben bı lıste cıkarayım da sen o zaman gor sudan ucuzu.

yazmaya baslıyım abı hazırsan. bı cogu eksık elımde. belgelı olanların yanına * koyarak yazıcam. hatırladıklarımı dırek yazıcam

Son düzenleme:
sen ne tavsiye ediyorsun ona bakalım bu joyride sys m mi onunda görüntüsü kötü ama gts 250 modeli var dehşet :D gerçi oda 5 den aşağı yok temizi :D birde dorado diye ibr şey gördüm araştırırken müzik setli falan bmw ye benziyor scooter motorlu :D gerçi oda uçmuş mudaberak 3 den aşağı yok

ilk ertesi gun gittim motoru aldıktan sonra , buji dirseği çıkmış, sigortası patlamış akünün. dolayısıyla kamyona yukleyerek gıttık servıse.

daha sonrakiler vardı ama hatırlamıyorum şu an..

Belgeli olanlara başlıyorum aralarda zaten var..

25.04.2006 da servıse gıttım. sınyallerım bozuldu. frenler tutmamaya basladı. bagaj kilidi kırılmış. vibrasyondan aynalarım kırıldı. ve bakım yaptırdım. 31.04.2006 da teslım aldım. kilometre 1385. ucret 87 ytl.

09.05.2006 kilometre : 1507
şikayetim motor yağ sızdırıyor, aynlara gene kırıldı. toplam 27.50 ytl
teslim tarihi 26.05.2006.. melih 17 gun motorsuz!!!

servısten cıkar cıkmaz geri gırıyorum. tarıh 26.05.2006 elektrik aksamı bozuldu motor calışmıyor. elektrik adına hıc bısey yok. teslim tarıhı 30.06.2006 melih gene 34 gun motorsuz!!!! ucret 90 ytl halaaaa daha km 1510!!!

hemen 4 gun sonra gene servısteyım. 03.07.2006!!!! motor arka lastıgı yolda çıktı! lastık kitlendi. ve otobandaydım. gene kendi imkanlarımla goturdum. motor 7 gün serviste yattı. motorumu otobanda usta kullanırken yakaladım. test edıyormuş. aksam saat 9!!!!!!! 10.07.2006 da servisi basarak teslim aldım motoru. km si goturdugum de 1524 idi... yani daha 14 km sonra geri servise girmişti. servisten aldıgımda 1607 idi...

1864. km de geri servisise girdim. 13.07.2006 da. usta atılmıştı motorumu kullandırken yakaladıgım için ... yolda giderken depo yerinden çıktı benzın deposu. teslım tarıhı yazmıyor ama gene bı 10-15 gun yatmıştı... son 2 servısın ucretlerı aralarda yazmıyor..

bundan sonra bı çok şeyi baska baska ozel servıslerde yaptırdım ve hıcbırı belgelı deıl yazmıyor. en son 11.05.2007 de yenı bır ozel servıse tavsıye uzerıne gıttım. motor kitlemişti. 254 liraya halloldu. helali hoş olsun. o gun bugundur bıdaha arıza yapmadı!

bana toplam 1000-1200 gıbı bı paraya tamıratı gıdermek düştü.. kendi fatura bedeli 1750 zaten.

bunun uzerıne , ozellikle o kadar emek sarfettım yazdım, gene mondial alırsan abi soylecek soz bulamam sana..

ayrıca hemen bı not daha , son bahsettıgım servıs helali hoş olsun dediğim ustam, ayrıca farklı bır ozel servısı daha var 600 cc ve uzerı motorlara bakmak için.. bana soylediği sozu de aynen aktarıyorum. melihçim anla işte nelerle uğrasıyoruz. motor değil bunlar hamur.. adam etmek ıcın kendımızı paralıyoruz. ama napacaksın kar oranı yuksek bunlarda satış esnasında. dolayısıyla talep te fazla olunca, bununda bayısını açtık. ee bayı acınca servıs açman lazım ki, motoru alan servisi olan yerden almak ıstıyor...

daha da soylıcek soz bulamadım. ama helal olsun adamlar motorumu 2 gun kaldı servıste. ustama hibe ettim al kullan ne yapıyorsan yap bana adam olmuş şekilde ver dedim. 1.5 yıldır ıstedıgım her an marşa basıp gıdıyorum.

:D ne alıcaz yaw :D almıyım o zaman :D 2500 tl den fazla vermem yaz için alıyorum benzinden arabanın üstünden yükü alsın tasarruf olsun :D bende veriyim senin ustaya sürmeden al diyim şunu adam et öyle ver neyini değiştiriyorsan komple değiştir :D:D bende veriyim bir 300 tl :D :D biniyim sorunsuz

abi alma diyorum. sen hala alayım yaptırayım dıyorsunn. sen bılırsın.. buyuk motor ıstemesen bırsuru alternatıf var ama buyuk motor da ucuza yok malesef. diyorum ya SYM joyride 200 lere bakabılırsın. 170cc dir. buyuktur. fazla yakmaz. 4 zamanlı. ben almayı dusunuyorum joyride bu yaz.

Geri