14" yerine 15" Jant

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Volkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Volkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İmzamdaki arabamın mevcut jantları 14" jant.

Bunların yerine 15" yaptırsam neler (sürüş konforu, yol tutuş, yakıt tüketimi anlamında) fark eder?

Yine sürüş konforu ve yol tutuş güzelliği bakımından hangi marka ve ölçülerde lastik bakmam gerekir?

Yoksa hiç değiştirmeyeyim böyle kalsın mı?

Bendede aynı araçtan vardı :( :D
Ben olsam 205 50 16 takarım..Biraç yakıt artar ama güzel olur.15 takıcam diyosanızda 195 50 -55 15

konfor olarak fazla bir sorun olmaz ama yakıt sarfiyatınız artar eğer illede taktıracağım diyorsanız 195/55 R15 takabilirsin bu lastik aracını yormaz

Abi hiç bişey farketmez tak geç derim :)

Teşekkürler.

Peki yükseklik ne kadar farkeder?

Doğrusu arabanın biraz yükselmesi işime gelir. "Fakat yay ister mi? Sürüş konforunu ve yol tutuşu ne kadar etkiler?" diye de düşünüyorum.

Gerek yok Abi aradaki 1 inç için yaya gerek yok aracın baya iner. Onu belki yanak kalınlıgını indirerek önüne geçebilirsin ama yinede kesinlikle gerek yok. Bizim alt taki bakkalda sanıyorum 16 inç var aynı astra caravan aynı kasa aynı renk :) yaysız kullanıyor.

Gerek yok Abi aradaki 1 inç için yaya gerek yok aracın baya iner. Onu belki yanak kalınlıgını indirerek önüne geçebilirsin ama yinede kesinlikle gerek yok. Bizim alt taki bakkalda sanıyorum 16 inç var aynı astra caravan aynı kasa aynı renk :) yaysız kullanıyor.

14" ile 16" arasında 5 cm. fark var. Yanak kalınlığı 65 şu an. 55 olsa 1 cm. düşer. Araba 4 cm. yükselir.

15" ve 55 cm olursa 1,5 cm yükselir.

Çağrı sayende "16" mi taktırsam?" diye düşünmeye başladım. :)

Fakat hala sürüş konforu, yol tutuş ve yakıt tüketimi konusunda net bir cevap yok.

yakıt tüketimi bir nebze artabilir çekiş tabi ki bir nebze düşecek eğer 2 ebat yükseltirsen ama dönme çapını göz önün de bulundururda ona göre uygun ebatlarda seçim yaparsan bunu minimuma indirirsin ama bence 15 le hiç bir sıkıntı çıkmaz direk fabrika ölçüsünü tak geç :)

205,50,16 bende kullanıyorum suspansıyon bı etkı yok yakıt bıraz artıyor başka bır sorun yok tavsıye ederım ;)

185/60/15 var mis gibi

Geri