120 KM'den Sonra Egzos Kararması

lapsetur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arabamdaki egzos ucu Krom'dan 100-110 arası gittiğimde bir sorun olmuyor fakat ne zaman 120 ve üzeri hız yapsam egsoz ucu kapkara oluyor.

Acaba enjektörlerde bir sorun olabilirmi. Anladığım kadarıyla 120'den sonra yakıtı tam anlamıyla yakamıyor araç

Güncel....

Arabamdaki egzos ucu Krom'dan 100-110 arası gittiğimde bir sorun olmuyor fakat ne zaman 120 ve üzeri hız yapsam egsoz ucu kapkara oluyor.

Acaba enjektörlerde bir sorun olabilirmi. Anladığım kadarıyla 120'den sonra yakıtı tam anlamıyla yakamıyor araç

hava filitresi bujiler ve atesleme enjektörler saglam ise egzos siyahlasmaz...ama
birde isin su yani var yani hersey ariza sebebi degildir...devir yükseldikce püskürtme ve atesleme zamani kisaldikca yakitin tam iyi yanmasina zaman yetmediginden kurum olusmasi normal...sonucta dikkat ederseniz yakit artik emisyonu rolantide ayri veri verir yüksek devirde ayir veri...ve bu ikisi arasinda tolerans verilmistir ve bu toleransi asarsa asil problemden bahsedilir...yani aslinda hersey normal..
mesela dizel araclarda egzos emisyonu rolantide yapilir birde 3000-3500 devirde motor bagirttirlir ve ölcüm yapilir...

Bujiler, hava filtresi, yağ vs. hepsi yeni 750 KM oldu bakım yaptıralı. Yazınızdan anladığım kadarıyla püskürtmede bi zaman ayarsızlığı var. Bunu ölçtürmem gerekiyor sanırım

bu püskürtmeden de kaynaklanir (damlatma)debimetre den olabilir yani acikcasi yakit zengin karisimi saglayan kataliatör sensorundanda olabilir cünkü hepisi bir veri ile karisimi ayarlar...kolaya degil söylem..en iy sonuc hepisinin verilerine bakmatan gecer..

bu krom ucun ısınmasıyla da ilgili olmasın?

üstadlar daha iyi bilir ama yağ yakmasın araba. durunca kararma geçiyormu? geçiyorsa başka bi sorun vardır.

Genelde İzmir'e gidip geldiğimde eksoz kararıyor. Çanakkale İzmir arası epey bir yokuş ve dağ mevcut. İstanbul'a gittiğimde olmuyor.

Daha önce hep hız yaptığımda kararıyor kanısındaydım fakat dün bu fikrim değişti. Yokuşlar ve dağlar bitince baktım eksoz yine kararmış. Dün aşırı bir trafik vardı ve yokuşlarda dur kalklar arada gaz yememeler oldu. Eksozu sildim düz yola çıkınca biraz sürat yaptım ve fazla bir kararma olmadı.

Sanırım yokuşlarda üst vitesde düşük hız'dan dolayı kararma yapıyor. Birde klima çalışınca motor kendi hemen toparlıyamıyor ve klimadan dolayıda kararma yapıyor. Bunun nedeni buji benzini yakmadan atıyor sanırım. Normalde olmaması lazım. Bunun nedeni ne olabilir Hava filitresimi yoksa ateşlemem bobinimi yada Hava akış debimetresimi ?

Ekli dosyalar

• B39D557827274F7DB83CD0C99BB33BFC.webp
    B39D557827274F7DB83CD0C99BB33BFC.webp
    26.2 KB · Görüntüleme: 12
Geri