120 den sonra hiz kesiyor

120km hızda yapıyo demişssin deviri yazarmısın

ahhh ahh nedir bu milletin dti motordan çektiği
pompadanda kaynaklanabilir... mazot yetişmiyor gaz kesiyordur bende de olmuştu
ama almanyada adam akıllı usta vardır zaten çok fazla birşeyi yoktur inşallah

120 yapiyor ve o anda 3000 devirde

(saugrohrdrücksensor) yani emme manifoltu basinc sensörü bu nedir arkadaslar ve yeri neresi hava filtresinin arkasindaki borudaki sensörmü yoksa baskami

Ahada Map(Manifold Absolute Pressure)Sensörü OZaman.7 aydır kahrını Çektigim En Sonunda Buldugum Arıza.Yanlız Yerini Bilemiyorum Tam olarak nerde Senin Motorda.üstünden Bakıldıgı ZAman Görüntüsü bu şekilde:
map_sensor.jpg

Bu Yerinden Çıkartılmış Görüntüsü:
mapsensor.jpg

Gördügün Deliği Bi İgne Yada Biraz Daha Kalın Bİr şeyle Temizlemeyi Dene Muhtemelen Sende Delik Tıkalı Durumdadır.Yanlız İçine Soktugun igneyi Dibine Kadar Batırmanı Tavsiye Etmem içinde Çok Dandik bişey Var DAha Kötü Bozulabilir.

arkadasim cok tesekkürler benden sana bir cay birde bunun nerede oldugunu söyleyecek arkadas olursa onada cay var selamlar

Emme Mafifoldunu Takip etsen BulaBilirsin Aslında Biraz Dikkatle

bendede aynı dert vardı meğerse termostat bozukmuş motor soğuk çalıştığı için gaz kesiyordu bir haylide fazla yakıyordu termostatı değiştirince garibim motor ısınmaya başladı ve hiç gaz kesme olmadı

arkadaslar sorun halloldu baska bir opel servisine gittim 5 dakikada buldu sef sensorun ince borusu sürtünmeden dolayi incelmis hava aliyormus 2 senelik macera dan sonra Allah a cok sükür oldu ve sadece 7 € verdim buda bana kapak olsun 2 sene ya nedemek bu arizayi arastirdim bikmadan usanmadan baskalarinin kafasi o kadarina calismiyormuydu aceba turbo bozuk dendi mazot pompasi dendi biri dedi motor gitmis degisecek araba su an canavar gibi cekiyor motordaki sallantida gecti isiklarda durdugumda sanki stoop edecekmis gibi oluyordu oda gecti motorun traktor gibi calismasida gecti sessiz baya simdi sorun bitti insallah baska bir sey cikmaz tr ye izine gidecem ve türkiyede iyi bir genel bakim yaptiracam 200000 km oldu su anda herkese selamlar

Geçmiş olsun Neşet abi sorunun çözülmesine sevindim kazasız belasız sürüşler...
de bu SEF sensörü neoluyor acaba bilen varmı aranızda?ayrıca turbo bozuk diyen olmadı aslında turbo boruları çıkmış olaiblir demiştik:D benim başıma çok geldi REnault master da turbo üst hortumu çıkıyordu araç 100 120 anca gidiyordu bu yüzden yazmıştım neyse ...saygılar...

selam arkadaslar simdi benim zafide gene sorun basladi 120 i gecip 130 a yaklasirken ariza lambasi (kontrol lambasi araba seklinde üstünde anahtar resmi olan ) yaniyor ve hizi kesiyor taki kapatip acana kadar arabayi tekrar sönüyor ve gene ayni sini yapiyor 120 den sonra ne gibi problem olabilir isitma bujisinin birisi eski yerinden cikartamadik, hava filtresi de eski bunlardan olurmu tesekkürler araba 2003 zafira 2.0 dti motor
Mazot kesici devreye erken giriyor olabilir teknik arıza var seninkinde

Geri