1 hazirandan itibaren ÖNEMLİDİR DİKKAT

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yalçın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
herkes kendince haklı olabilir. Şunu söyleyeyim "olmazsa olmaz". Evet Türkiye'de herşey biraz yarım yamalak uygulanıyor ama düşünsenize Allah korusun kazalarda ölebilecek çocukların yarısını kurtarmak bile büyük başarı sayılmaz mı? Şunda da haklı olabilirsiniz bu kanunlar çıkartılırken tabii ki bir ekonomik hareketlilik hedef alınmıştır. Ama inanın hepimizin lehine olan bir şey. ben kızım doğduğu günden 6 aylık olana kadar ana kucağını(0-9kg) kullandım, o günden beri de (şu an 1,5 yaşında) bebek koltuğunu(9-18kg) kullanıyorum. O da memnun biz de memnunuz hem arabada ordan oraya gezmiyor hem de bizden bile daha güvenli olarak seyahat ediyor. Yanlız şunu da hatırlatmak isterim. 1 haziranda oto koltuğu alan bir yakınımızın (130 TL ye almış) Koltuğunda hiç bir sabitleme elemanı göremedim. Uyduruktan bir kaç yerinden arabanın emniyet kemeri geçiyor ama koltuğu yerine sabitleyemiyor. Lütfen 3-5 liradan kaçmayın sapasağlam bir koltuk alın. Alınabilecek, standartları karşılayan koltuklar yaklaşık 200 tl den başlıyor bilginize, sanmayın ki milyarlıkları öneriyorum...

4-5 bin liralık kartala şahine binen insanlara 800,900 liralık koltuk biraz fazla gelir.herkesin bütçesine uygun bir şeyler bulunmalı, işte ülkemin girişimcileri fırsat bu fırsat..

Birkaç bin TL'lik araçlara binenler de kurallara uymak zorundadır. Sen garibansın, senin kurallara uyman gerekmez diye bir mazeret olamaz. İyi o zaman adam gariban diye kabak tekerlekle gezsin, sigortası muayenesi olmayan araca binsin, sanayilerde işçilik pahalı diye aracının teknik bakımlarını da yaptırmasın, param yok diye kaportasının çürük çarık yerlerini de onartmasın. Çocuğunun can güvenliği için 200-250 TL ayıramayan insanlar, her nasılsa araçlarına film yaptırırken, çakma xenon far taktırırken, 17 inç jant alırken para bulabiliyorlar. Piyasada filmsiz, alaşım jantsız kaç tane kuş serisi araç kaldı ki?

Geri