1 hazirandan itibaren ÖNEMLİDİR DİKKAT

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yalçın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
peki eski araçlara bebek koltuğunun monte edilmesi mümkün mü ön hazırlığı falan var mı yada gerekiyor mu bu arada benim aracım megane 1

peki eski araçlara bebek koltuğunun monte edilmesi mümkün mü ön hazırlığı falan var mı yada gerekiyor mu bu arada benim aracım megane 1
Ben kendi imkanlarımla 82 Doğan, 90 Flash aracıma koltuk monte etmiştim. Arkalarda otomatik emniyet kemeri varsa sorun olmaz.

Valla yasa rant için onun bunun için vs beni ilgilendirmez ancak sırf ceza yememek için bu koltukları kullanacak babalar varsa bu forumda gerçekten çok üzülürüm.

arkadaslar ben 25 yasimda viyanaya geldim daha önce ankarada taksicilik te yaptim TR gercekten cok ceza kesilmiyor avrupaya göre burda (viyana) cok ceza kesiliyor kurallara uymassan sansin yok heryerde radar makinalari var,evinin önüne cekiyosun para veriyosun viyana icinde biyere gidiyosun orda para veriyosun park bulamiyosun cizginin birazcik disina cekiyosun geldiginde cezaa camda devletin cok büyük gelir kaynagi cezalar

Dikkat ederseniz trafikteki bütün yeni uygulamalar, direk vatandaşla alakalı.Yani devlet kendine düşen kısımdaki eksikleri görmezden gelerek, her yeni kanunla vatandaşa yeni kurallar koyuyor.Uygulamayana da kes cezayı al parayı mantığı.

:good::good::good:

arkadaslar ben 25 yasimda viyanaya geldim daha önce ankarada taksicilik te yaptim TR gercekten cok ceza kesilmiyor avrupaya göre burda (viyana) cok ceza kesiliyor kurallara uymassan sansin yok heryerde radar makinalari var,evinin önüne cekiyosun para veriyosun viyana icinde biyere gidiyosun orda para veriyosun park bulamiyosun cizginin birazcik disina cekiyosun geldiginde cezaa camda devletin cok büyük gelir kaynagi cezalar

aslında sizin dediğinizde doğru, bende bizimkiler ceza yazmıyor, işi sıkı tutmuyor diye kızıyordum bir ara :D
en çok da araçların yaya geçidinde yol vermemelerine uyuzum.

(bir tanıdıkla bir yere gidiyorduk, 4-5 kişilik turist grubu karşıdan karşıya geçiyormuş, yarısı geçmiş yarısı geçmemiş, bir bayanda yolun ortasında diğer taraftakilere birşey diyor, kendi ülkesindeki gibi araç onu görünce duracak sandı, ama bizim tanıdık hızını bile kesmeden dayadı kornayı bayan neye uğradığını şaşırdı :D kimbilir neler demiştir. ama bizimki de büyük olduğu için birşey diyemedim tabi. yoksa hiç yapılacak birşey değildi.)

türkiyede cezalara bu kadar kızmamızın nedeni çifte standart en basiti lüks araç yada eş dost aracına ceza yazılmaktan kaçınılması.

yurtdısı için verile örnekte park ederken çizgiyi geçsen cezayı yersin demişler bizde millet arabayı yamuk yumuk atar gider bide 2 araçlık yeri tek başına işgal eder.

cezalar sayesinde milletin zorlada olsa kurallara uymak zorunda olacagına inanıyorum yeterki çifte standart kalksın ve devlette biraz daha çaba göstersin örnegin kurallar AB standartına giriyorsa yollarımızda AB standartında olsun

alt yapısı olamayan bir kuralı gene birilerinin zengin olması için tepemize oturtmaya çalışıyorlar.

yol durumunu güvenliğini tam anlamıyla sağla yeterli emniyet eğitimlerini ver ehliyeti kasapların vermemesini sağla, minibüscü ,otobüscü, taksici terörünü bitir ondan sonra almazsam içeri at...

benim çocuğum yok kuzenimin var ve beraber pikniğe gidicez. Odurumda ne olacak biri beni aydınlatsın...
zamanla onlarada sıra gelecektir bence geç bile kalınmış bi uygulama çokda doğru

Birileri yine iyi para kazanacak bu işten o kesin.

çocuklarımız canlarımız onların güvenliği tabiki ön planda ama altyapı olmadan yaşam standartlarımız onlar kadar olmadan ab yi taklit etmek yokmu işte buna kıl oluyorum

Geri