1.6 vectra c hız problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elenor07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba aracım 2005 model 1.6 vectra aracım 130 u zor görüyor bakımlarınıda aksatmıyorum triger bujiler filitreler ön arka düzen baskı balata bunların hepsını 1 ay oldu değişeli fakat hızda yine tık yok kasa ağır biliyorum acaba bu normalmi varmı bir anormallik arabamdan soğuyorum :(:(:(
Herkeste kasa ağır araba gitmiyor takıntısı mevcut :S
170-180km/h hızları çok rahat görebiliyorum...

Geçmiş olsun çok düşük bir hız komik bir rakam bizim araçlar için ben 180 190 da hiç zorlanmaz arabam tabi düz konya ovası
Aracınızın ya baskı balatasi bitmiştir yada ne bilim lpg varsa memeleri küçük olabilir ustaya git bence

Aracimin bu ay debriyaj seti debriyaj bilyasi on ve arka takimlar bujiler atesleme bobini trigeri yaglari filitreleri hepsi deyisti en son dun isi müşüru deyisti ve bogaz kelebeyi temizlendi aklimda kalan bi egr kaldi

HTC Explorer A310e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

motorun hantal olması düşük devirlerde ve ara hızlanmalarda etki eder, araba 130km hızı bulmakda güçlük çekiyorsa ateşleme ve hava emiş kontrolü yapılmalı bence.

Peki bu bakkmlardan öncede aynı sorun var mı idi

GT-I9300 cihazımdan gönderildi now Free

Peki bu bakkmlardan öncede aynı sorun var mı idi

GT-I9300 cihazımdan gönderildi now Free

Evet vardi arabamda ozellikle 2ve 3 uncu viteste islik sesi gibi bir ses yapiyor netten arastirdigim kadariyla sanzuman dislisi belki bundanda olabilir kanstindeyim

Sente ayarı vites sente ayarı mı bahsedilen?

Hayır motor ile alakalı, kayış takılırken senteye alınır, sente kaçarsa supapların kapanma açılma zamanı değişir, ve 1 tık kaçmış ise araç gitmez, biraz sarsıntı olur, çok yakar. Çok kaçar ise piston supap a çarpar içerde kıyamet kopar. Durum budur.

Katalizör ya da egzoz sistemiyle alakalı bir problem olabilir mi acaba? Max tork verdiği 1750-2500lerde örn tıkanır gibi mi gidiyor?

İyiki katalizor dagılması yaşamışım arabada ne olursa herkese bunu onerıyorum :D Ama mantıklı , gitmiyorsa katalızor veya egzost sıstemınde bır tıkanıklık olabılır ;) Bızım araba da 3000 deviri gecmıyordu gazda ve benzınde ;)

En önemli şey sente ayarı gibi duruyor ama triger değişimi olduğuna göre o da yapılmıştır..Aklıma da ihtimal dahilinde bu geldi..Bence çekiş kesinlikle değişir ;) kaç liraya mal oldu Olcay toplamak egzoz kat vs?Bende de niadını doldurdu gibi..Bu arada 77 km hız ile ceza yemiş biri olarak 130 bile çok aslında 130 u geçmese de olur bence :)

hız

İyiki katalizor dagılması yaşamışım arabada ne olursa herkese bunu onerıyorum :D Ama mantıklı , gitmiyorsa katalızor veya egzost sıstemınde bır tıkanıklık olabılır ;) Bızım araba da 3000 deviri gecmıyordu gazda ve benzınde ;)

dün gece deneme amacıyla antalya cevreyoluna çıktım benzine aldım 4ooo devirde 140 gördü en son bi kırmızı mavi tepe lambasından sonra yavasladım tam sıkıstıramadım :/

devırı gecmeme sorunu yok bende allahtan 6000 ne kadar yolu var

Geri