Arkadaşlar konu ile alakalı yazılanları okudum ve motor tipine göre bir kategoride toplamak istedim. 1.4T lerle ilgili şimdiye kadarki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle şimdiye kadar tüm araçlarımı re-mapping yaptırarak kullandım ve iyi elden çıkarsa hiçbir sorun olmadığını rahatlıkla soyleyebilirim tek muhtemel sorun Turbonuzun bir miktar daha önce ömrünü bitirecek oluşu ki bu surede yaklaşık 100.000km.(kullanım tarzıda önemli şüphesiz) şimdi konuya dönersem aracımızda bulunan Hibrit ECU (Electronic control unit) nedeniyle şuan için ülkemizde tekrar program yapılamıyor yani sorun sisteme girmekde değil sisteme program yazmakda. Bunu yapabilmek için şuan kullanılanlardan daha gelişmiş port paglantı araçlarına ihtiyaç var ve malıyet kaygısıyla bu işi yapanlar tarafından getirtilmiyor. Tabi yaparız diyenlerin sayısıda yok degil ama benim tavsiyem suan icin onlara güvenmeyin. Birde piyasada plag in play(tak çikar) olarakda adlandırılan ara beyin uygulamaları var bunları kesinlikle aracınızda kullanmayın çunku bu urunler motorun sayısal sistemini yanıltarak çalışır ve bu sayede güç artışı saglar. Motor ömrü icin sorun çıkaran bu sistem aynı zamanda kullanırkende dengesiz ve tutarsız güç patlamaları yaşatacağı icin kullanımıda keyifli değildir.
not:şüphesiz bunlar benim önerilerim
not:şüphesiz bunlar benim önerilerim