1.3 dizel sport yol bilgisayarı ve pompa arasında uyumsuzluk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fahri16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fahri16

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
          ֖ncelikle  herkese Hayırlı Ramazanlar! 
    aracım 2011 1.3 sport 55 bın km de( bakımdan yeni çıktı)
aracın  yakıtını uzun zamandır denemek istiyordum kısmet bu güneymiş.  bursa-teleferikte shell istasyonunda  aracımın deposunu  pompa atana kadar doldurdum ve yola cıktım. 4 yetişkin  balıkesir-erdek gidip aksamına geri döndüm. klima sürekli açıktı. genelde cc açık 105 km hızla kullandım.  dönüşte  bursa içinde ufak  bir trafik mevcuttu. teleferik shell istasyonuna geldiğimde 273 km de  4.2 lt ort tüketim gösteriyordu.  ortalama tüketime göre 51 tl ye depo dolması gerek.  pompa attıgında 5.1 lt tüketim çıktı yani 62 tl ye doldu.  ufak tefek farklılık gösterirdi fakat bukadar  uçurum olmamıştı. 5.1 tüketimi  uzun  yolda 130 km hızlarda zor görüyorum. genelde uzun yolda 115 cc acık, klima acık 4.6  lt  yol bilgisayarı, pompadada 4.8 lt tüketimim oluyordu.
      sıkıntı bendemi, pompadamı anlamış değilim!! 032questn

Ynt: 1.3 dizel sport yol bilgisayarı ve pompa arasında uyumsuzluk

O kadar ufak detaylara takilmayin bence. Aracin tadini alamazsiniz yoksa.

BÜLENT link' Alıntı:
O kadar ufak detaylara takilmayin bence. Aracin tadini alamazsiniz yoksa.

+1

aracı 1.5 yıldır kullanıyorum tadını epey aldım greatt.    istasyonda sıkıntımı var onu çözmeye çalışıyorum ilk defa aldım genelde opetten alıyordum.

O kadar fark olmaması lazım, genelde max 0,3 lt eksik gösteriyor. Daha fazla fark görmedim.

genelde fark okadar çıkıyordu ilk defa uçurum oldu. %17 gıbı  sapma olması çok enteresan.  lpg gibi her dolumda farklılık olabılıyormu!
ayrıca araba  benzinli olsa ort 8.4 iken  pompada 10.2 cıkıcak.  belkı böyle bakınca kafaya takılırlığı artar bravoo

Benim hesap da hiçbir zaman tutmuyor yol bilgisayarı ile. En az 0.5 fark oluyor.

Hiç bir zaman hesap yapmadım :) Yol bilgisayarına güvenmeyi tercih ediyorum yoksa uzun iş bunlar

Benimki şehir içi 6.1 litre gösteriyo. Gayet sinir bozucu bi durum  battle_Teroriste battle_Teroriste

Ben size söyle söyleyim birkeresinde fulledim full ibresi full e gelmedi daha sonra 5-10 km yaptiktan sonra tavana çıktı ibre :D yanimda koymasalar yakiti yolda geri dönerdim belkide ama birdaha olmadı sebebinide sormadım hiç tekrarlamadigi için

Geri