1.3 CDTI Enjoy'mu 1.6 Enjoymu tercihiniz olurdu

beyaz guvercin

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Katılım
3 Haz 2008
Mesajlar
5,646
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
1.6 benzinli al 1.3 dizel alacaksan yetkikli veya özel serviste muhakkak tanıdık oplması lazım.tüp taktırma
 

corsa cdti

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Tem 2008
Mesajlar
1,203
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
fazla km. yapmayacaksan dizel gereksiz, şu kadar fazla para verceksin kaç yılda amorti edeceksin, dizelin bakımı pahalı gibi lafların bana göre hepsi geçersizdir.
bunlar benim düşüncelerim, isteyen katılır isteyen katılmaz.
2008 yılı temmuzunda aldığım corsa d dizel aracıma aradan 2 yıl 3 ay geçmesine ve araç 2 yaş daha ihtiyarlamasına rağmen şu anda satsam aldığım parayı veriyorlar.
yılda max. 10.000 km yapıyorum. ekonomisi ve torku cabası.
bir depo mazot ile 800-1.000 km. arası yol yapıyorum, araba kaç lira yakıyor diye düşünme derdim yok.
arabada 2 kişi 5 kişi, klima açık kapalı pek fark etmiyor. bastınmı gidiyor. bir de chip yapılsa sen düşün.
periyodik bakımlarında benzinli ile dizel arasında parasal yönden hiç bir fark yok
yapılış itibari ile dizel motorlar benzinli motorlardan daha sağlamdır.
ama dizel araba kullanmak biraz itina ister. dizeli dizel gibi kullanacaksın, bakımlarını aksatmayacaksın, yağını erken değiştireceksin. zaten bunlar tüm arabalar için gerekli değil mi?
dizeldeki tek sıkıntı enjektör arızasıdır, bir şansızlık yaşamadığınız müddetçe enjektörlerde kolay kolay araıza yapmaz.
benzin+lpg de ekonomi için bir çözüm, yabana atmam ama sıkıntısı derdi çok.
sifir araba için kesinlikle dizel, ikinci el ise bakımlı temiz ve km.si yüksek olmayan araba olmak kaydıyla yine dizel derim.
 

ahmet altınçubuk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
566
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
Bu Lpg ile dizel tartışması hiç bir zaman bitmeyecek herhalde. Her ikisininde kullanıcıları yakıtlarından gayet memnun. Benim aracım 1.2 olmasına rahmet ben lpg den çok memnunum ve Lpg'yi tavsiye ederim. Benzinliğe daha çok gidiliyor olabilir fakat benim aracım Lpg de iken benzinden daha sessiz çalışıyor artık gerisin sen düşün.
Bu arada İzmirde girmediğim kapalı otoparkta yok.







Ahmet Altınçubuk
 

olcay46

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ara 2008
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
1.6 ve 1.3 ikisinide kullandım 1.6 ciddi şekilde atik kalıyor ama günümüz benzin fiyatlarıyla gitmeyen bir dizeli tercih ederim
 

blucerchiati

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Eki 2010
Mesajlar
624
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
devir ekonomi devri... kesinlikle dizel diyorum... benzinli 4ayda beni göçertti gezen bir genç olaraktan.. şimdi dizelde 60litre mazotla 1200km yol yapıyorum şehir iç dış karışık... minimum 800 gidiyo şehir içi. şehir dışı ise çok rahat 1000gidiyo... saygılar :)
 

Cörsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Tem 2010
Mesajlar
126
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Valla zaten yılda 15-20 bin kmnin altında yol yapan biri için dizel hiç de mantıklı değil.. 1. dizel yola çıktı mı gidecek.. onu 8 - 10 kmlik yollar için kullanıyorsan garantisi bittiği zaman yavaştan elden çıkarmak lazım çünkü kısa mesafe bitirir dizel motoru.. o masraflar ilerde çıkar.. 1 yaşındaki araçta çıkmaz :kop: masraf yıllık bakım değildir.. dizelde (doğru kullanılmadığı takdirde) yaptığın tasarrufu sonra tamirciye ödersin, bu da aracı alırken ödediğin fazladan 4000 TLnin yanında ekstra .. yok bu da 2 - 3 yıl içinde olcak bişi değil.. daha sonra..

Fakat:
Uzun yolda dizelin rakibi yoktur.. tam özündedir dizel orda.. koklaya koklaya gider..

şehir içinde çok yol yaparsan mutlaka LPG.. (kaç taksi dizel??? :D neden?) herşey ortada..

8-10 bin km yapıyorsan yılda ne dizele 4000 tl fazladan para ver (o 4000 TL farkı kapatmayı da hesap et.. dizel de bedava değil;) ne de LPG taktırmakana gerek yok... motor ısınıp LPGye geçinceye kadar zaten yolun 30% bitmiş olcak, hele kışın, o yüzden de gerçek tasarruf sağlamicak..

öyle yani nasıl nerde ne amaçla kullanılacağına da bağlı... kaç yıl kullanmayı planladığın..

traktör olayına da katılıyorum arkadaşların ses berbat bişi.. opele özgü değil bu dizelin özelliği yani.. aracı sessiz bi yerde çalıştırdığında nerdeyse duyulmadığı zaman oh be diyorsun işte budur :D

Dizel çok uzun yol yapıp önceliği tasaruf olanlar için ideal (1,3 cdti) LPG şehir içi kralı, taktırdığın kite bağlı olarak memnun olursun, motor hacmin büyükse de performansın ekonomi ile birleşmiş olur (1,6) BEnzin 10bin kmyı aşmayan, ağırlıkla kısa mesafe (6 - 8 km) yol yapanlar için ideal..
 
Son düzenleme:
Üst