Amman dikkat "ampülsüz" çıkmayın

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MCakir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Her türlü ceza aklıma gelirdide farlardan ampüden ceza yemek aklıma bile gelmezdi
ama yedek konusunda galiba benden tedariklisi yoktur ampülden tutun halata yangın söndürme ilk yardım elektrikciler gibi takım cantam full dolu anahtar tornavida pense dolu
temizlik bezleri motor yağı hidrolik yağı aracın göğüsleri için badem yağı takviye kablosu cam suyu antifiriz hava pompası kriko cam filmi ingiliz anahtarı hatta hatta cubuklarla yakılan cay yapmak için semaver bile varr :)
 
Hehe ozaman herşeyin yedeğini taşımamız lazım. Mesela plaka düşerse diye düşünüp yedek plaka alacaz :D

İşin şakası benim içim rahat etmez zaten. Geçen gün akşam üstü yola çıktım epey bi yolculuktan sonra gideceğim yere az kalmıştı ki öndeki arabaya farın yansımasını gördüm birisi yanmıyordu. hemen bi benzinliğe girdim olacak gibi değil. geldiğim yolu geri döndüm yaptırdım tekrar aynı yolu gittim :D

Işıklarda vs. durunca öndeki araçtan ön farları arkadaki araçın yansımasından da stopları vs test ederim hemen.
 
yedek ampül olsa ne olacak bizim corsda d lerde ampül takmak için hava filtresini komple sökmek gerekiyor

sağ tarafta hava filtresini sökücen sol taraftada sigorta kuusunu resmen işkence yoksa kapaklar dahi yerinden çıkmıyor
 
ha bitane ha hepsi birden, her detay için kural yazılmasını bekleyemeyiz.

tek farı yanmayanlar da motosiklet gibi görünüyo karşıdan gelirken. sollamalarda sıkıntı olabiliyor.

Medeni bir toplum olacaksak elbette her detay için kural yazılmalı. Yoksaki her açığı kötü niyetli insanlar kendi lehine kullanabilir. Eğer her detay için kural yazılmamışsa bile inisiyatif "objektif iyi niyet" kaidesini çok iyi bilen birinin elinde olmalı. Tek farı yanmayan otomobilin diğer farının içindeki park lambası bile önde giden tarafından fark edilebiliyor. Ayrıca benim burada asıl bahsetmek istediğim ampülün patlak olduğu için ceza yazılmasından ziyade "yedek ampül" bulundurma muhabbeti. Hangi ışık için yedek bulunduracaksın? Arabada 40'ın üzerinde lamba var. Farzedelim far patladı, yedeği taktın, diğerinin aynı yolculuk esnasında patlamayacağını nasıl garanti edebilisinki? Dolayısıyla kaide oluşturmak değil mesele, kaideyi akla mantığa uygun bir şekilde uygulamak.
 
bir gece karayolunda karşıdan karşıya geçecektim. bir tane motosiklet geliyordu o geçer geçmez hemen arkasından karşıya ulaşmak için yola doğru birazcık yürüdüm. sonra karnımın bir karış önünden murat 124'ün sağ aynası geçti! meğerse gelen motosiklet değil sağ farı yanmayan bir murat 124'müş!

ön farlar buna benzer sebeplerden çok önemli ama arka stop takımı yanmayan kamyonlar çok daha tehlikeli tabiki. bu tip kamyonları solladıktan sonra üşenmeyip Allah rızası için ihbar etmek belki hayat kurtarmak demektir.
 
bir gece karayolunda karşıdan karşıya geçecektim. bir tane motosiklet geliyordu o geçer geçmez hemen arkasından karşıya ulaşmak için yola doğru birazcık yürüdüm. sonra karnımın bir karış önünden murat 124'ün sağ aynası geçti! meğerse gelen motosiklet değil sağ farı yanmayan bir murat 124'müş!

ön farlar buna benzer sebeplerden çok önemli ama arka stop takımı yanmayan kamyonlar çok daha tehlikeli tabiki. bu tip kamyonları solladıktan sonra üşenmeyip Allah rızası için ihbar etmek belki hayat kurtarmak demektir.

Öncelikle gelen motosiklet de olsa yarısına kadar yaklaşmak riskli bir davranış. Benim anlatmaya çalıştığım, yedek ampül bulundurmanın anlamsızlığı. Yoksaki tek göz gitmenin yanlış olduğunun ben de bilincindeyim. Benim arabamın farını değiştirmek öyle kolay bir iş değil. Bazı arabalarınkini ise tamamen imkansız. Ampül patlar patlamaz değiştirmek mümkün değil. Bu nedenle ceza yazmak anlamsız geliyor bana. Uyarı verebilir, ceza puanı verebilir. Hatta süre verebilir ama cezayı yazıp, arkasından beni yine tek farla göndermesi mantıklı değil.
 
ceza yazılınca hatayı düzeltecek diye bi şart yok ki, ceza caydırıcı olsun diye kesilmiyor mu
ehliyeti yanında bulundurmamanın da aynı miktarda cezası var, ama kimliğinden sorgulayıp doğrulayınca cezayı yazıp gönderiyolar.
 
istediğiniz kadar yedek ampul bulundurun.ayrıca gerçekten kaç tane ampul gerekli bir araç için yedek? çeşit o kadar çokki.
normal bir sürücünün günümüz araçlarının farlarını açıp ampul değiştirmesi çok zor.
mesela corsa d için kısa far ampulleri ulaşması çok zor biryerdedir.
standart sürücülerin bu işlemleri yol kenarında yapması çok zor.
 
Ya arkadaş 2 tane ampül bulundurmak çok mu zor:) Polis çevirirse "bak ampulüm var ama değiştiremiyorum" dersiniz olur biter:)
 
Ya arkadaş 2 tane ampül bulundurmak çok mu zor:) Polis çevirirse "bak ampulüm var ama değiştiremiyorum" dersiniz olur biter:)
değiştiremiyorumu kabul etmiyorlar ki.
benim palio ile başıma gelmişti.yedek ampul de vardı.değiştirecekseniz devam edin yoksa ceza ugularız dediler.ben de indim değiştirdim.
 
Geri
Üst