Amman dikkat "ampülsüz" çıkmayın

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MCakir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bizim corsa da far değiştirmek tam bir işkence tampon bile sökmek gerekiyorrr

senin kastettiğin xenon taktırmak için geçerli abi, normal far ampulünü değiştirmek çok kolay olmasa da en fazla 5 dakikalık iş..
 
madem ceza kesmiş sizi o şekilde tekrar bırakması doğru değil.size en yakın bir oto tamircisine kadar escort yapmak zorundadır trafik polisinin görevi sadece ceza kesmek değil.haklarınızı bilin arkadaşlar.
 
madem ceza kesmiş sizi o şekilde tekrar bırakması doğru değil.size en yakın bir oto tamircisine kadar escort yapmak zorundadır trafik polisinin görevi sadece ceza kesmek değil.haklarınızı bilin arkadaşlar.

Bu konuda emin misiniz?hiçbir ekip uygulama noktasını bırakıp size eskortluk etmez.Özellikle Türkiyede.Yurtdışında katılıyorum.Sizi adresinize kadar bırakıyorlar.Ama TR de :(:(
 
Cezası falan bir tarafa ben kendim rahatsız olurum başta, kazaya davetiye çıkarmak bir nevi. Hem kendi görüşünüz hem karşıdakinin algılaması yeterli olmayacağı için. Yedek bulundurma konusu tamamen saçmalık, ceza kesmek için bahane aranıyorsa başka bahane bulsunlar.
Belki polisle karşılaşmadan 2 dakika önce patladı ampul, değiştirme fırsatınız olmadı. Diyelim yedek var ama el feneri ampulü değiştirmiyorsunuz ki kenara çekip hemen yedekleri takasınız. Ben kendi aracımda ancak park ampullerini ve uzunları değiştirebilirim kenara çekip. Uzunları da uzun uğraşlar sonucu anca. Gecenin karanlığında ampul değiştirmek te cabası...
Yedek ampul bulundurma zorunluğu yasalarda yok.Bulundurma amacı kişinin kendi insiyatifinde, benzer durumlarda değiştirmek ve cezadan kurtulmaktır. Şahsen bende kullanılanların yedekleri mevctur.;)

 
senin yerinde olsam ödemezdim ceza falan:)
 
kural doğru bence

arka grubu hiç yanmayan bi kamyona dalmama ramak kaldı bir defasında..
plakalığının izleri hala tamponumda. benim küfürlerin izleri de o kamyon sürücüsünün kulaklarındadır umarım :D
bu gibi durumda abi değiştiremiyom diyeni polisin bırakması saçmalık olur.

Arka grubu komple yanmayan kamyon ile soldaki kısa far ampülü yanmayan araba aynı şey mi sence?
 
Son düzenleme:
madem ceza kesmiş sizi o şekilde tekrar bırakması doğru değil.size en yakın bir oto tamircisine kadar escort yapmak zorundadır trafik polisinin görevi sadece ceza kesmek değil.haklarınızı bilin arkadaşlar.

Malesef artık trafik polisinin görevi ceza kesmek. O da malesef gücünün yettiğine. Hergün köprüyü kullanıyorum. Nerede "ağır abi" sedanı varsa hepsi emniyet şeridinden gidiyor, onlara ses yok; ama gariban motorluları sırf işkence olsun diye hergün durduyorlar, yok evrak kontrolü, yok o kontrolü bu kontrolü. "Memleketin çivisi çıkmış" diyeceğim çok klişe olacak.
 
Köye gidip geldik Astra g vardı baktık 2 kısada patlamış eve kadar sis'lerle geldik :)

Allah'tan bornova'ya girince hava kararmaya başladı :) Ama Corsa D'lerde hiç şans yok el girmiyor hava filtresi sökülmesi gerekiyor ki torx tornavida gerekiyor tamircimiyim ben :D
 
Yanında yedek bulundursan bile seyir halinde patladığını farketmezsen değiştiremezsin kaldıkı bizim milletimiz ne olacak eve gidince değiştiririm der polis biraz binek araçlara aklını takana kadar arka farları yanmayan kamyonlara %100 hatalı araç kullanan belediye otobüslerine aklını taksın.
 
Arka grubu komple yanmayan kamyon ile soldaki kısa far ampülü yanmayan araba aynı şey mi sence?
ha bitane ha hepsi birden, her detay için kural yazılmasını bekleyemeyiz.

tek farı yanmayanlar da motosiklet gibi görünüyo karşıdan gelirken. sollamalarda sıkıntı olabiliyor.
 
Geri
Üst