Yüksek-Km Dizel araçlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flea_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben km yazan arabayı alırım vallahi korkmam ...
arkadaşa 1.9 pd passat aldık 400 küsürdemi neydi...

piyasadaki çoğu arabanın km si ellenmiş,ama bizim halk hakediyor...bi takıntıdır gidiyor...
büyük arabaların veya ticari taksi dolmuş vs.bunların km lerinin çok oluşu kontak kapamadan uzun km ler yapıyor oluşudur...ısınma-soğuma bitirir arabayı...

1 sıcak kalması
2 kullanılan yağ

ben km yazan arabayı alırım vallahi korkmam ...
arkadaşa 1.9 pd passat aldık 400 küsürdemi neydi...

piyasadaki çoğu arabanın km si ellenmiş,ama bizim halk hakediyor...bi takıntıdır gidiyor...
büyük arabaların veya ticari taksi dolmuş vs.bunların km lerinin çok oluşu kontak kapamadan uzun km ler yapıyor oluşudur...ısınma-soğuma bitirir arabayı...

1 sıcak kalması
2 kullanılan yağ

Tamamen aynı düşünüyorum caner, sağlam arabayı ucuza alıyosun, gidip 200bin kmde araba almışsın diye laf iteklemeye çalışıyorlar. Değişeni olmadan boyalı araba alırsın pert derler. Gidip kmsi düşürülüp makyaj yapılmış arabaya tonla para verirler, sonra opelin pejonun bilmemnenin motoru kötü diye feryat figan.

millet hakediyor bazen yerleştirilmeyi,binici adam km yi dert etmez,km yi dert edenler çakal çukal tayfa üstünden ekmek yemeye çalışan tayfa....

Gerçekten halkımızda kilometre hastalığı çok fazla. Örneklerini çok yaşadım.
1- Dayım Renault Clio marka 2005 model benzinli bir araç aldı, araç 34000'de demişler. Piyasası 17-18 olan bu araç, kilometreyle 19a çıkması gerekirken dayım 16'ya almış. Sizce de saçma değilmi? :)
2- Bir komşumuz 2000 model Fiat Uno almış. Benzinli. Kilometre 57000 orjinal demişler gözü kapalı almış. 2000 model bir araç durduğu yerde 57000 yapar be :D :D

Gerçekten halkımız çok acayip...

Gerçekten halkımızda kilometre hastalığı çok fazla. Örneklerini çok yaşadım.
1- Dayım Renault Clio marka 2005 model benzinli bir araç aldı, araç 34000'de demişler. Piyasası 17-18 olan bu araç, kilometreyle 19a çıkması gerekirken dayım 16'ya almış. Sizce de saçma değilmi? :)
2- Bir komşumuz 2000 model Fiat Uno almış. Benzinli. Kilometre 57000 orjinal demişler gözü kapalı almış. 2000 model bir araç durduğu yerde 57000 yapar be :D :D

Gerçekten halkımız çok acayip...

Mesela 2004 model Vectra C var bir tane 27bin kmde, adam 2011 model araba fiyatına satıyor, ne lpg deymiş, ne yağmur çamur görmüş araba. 35 bin etmeyecek olsa da gerçekten aracın orjinal kmde olduğu belli. Kimisi direksiyonu vites-elfren körüğü, vites kolu haşat olmuş. Koltukları köpek paralamış gibi duran araçları düşük kmde diye satmaya çalışıyor :D

Geri