Yolun sarsıntısını.......

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yolda sarsintimi?

o da ne?

burda amortisörler calismadigi icin pas tutuyor....
insanın canı sıkılır öyle
burda eğlence olsun diye koyuyolar, aksiyon amaçlı çukurlarımız var :D :D :D
otobanda bile çukura giriyoz :D :D :D

Discovery Channel'da şehir efsanelerinin doğruluğunu sınayan bir program var, onun adı.Bu haftaki programında konulardan biri buydu.

Göz ucuyla izleyebilmiştim ama yanılmıyorsam arabanın içine koyulan likitler hızlı gidildiğinde daha fazla dökülmesine rağmen sensörler arabanın daha az sarsıldığını göstermişti.Sonuç neydi hala bilmiyorum. :)
Hızlı gidildiğinde daha az sarsıntı hissedilebileceği konusunda karara vardılar. Mantıken bana'da doğru geldi, araç hızla giderken lastiğin tabanı küçük kasislere girmeyeceğinden (ivme'nin yüksek olması nedeniyle) araç çukurları hissetmiyecektir

yolda sarsintimi?

o da ne?

burda amortisörler calismadigi icin pas tutuyor....
Çukursuz tümseksiz yol:eek: o yolda uyurum kaza yaparım ben arada bir kafam tavana değmeli dikiz aynasına bakmalıyım arabadan ne kopmuş diye arabadan indikten sonra etrafında dolaşıp eksik parçaları tespit etmeliyim sarsıntısız yolculuk Iı çok zevksiz

burda bir yolun yapimi en az 6 ay sürüyor, katkat yapiliyor. ama sonra söylemesi ayip kaymak gibi oluyor.

hatta buranin tümsekleri bile kaymak gibi, tümsek dedigim sey Türkiyedekinden farkli burda. Türkiyede ufak capli bir duvar gibi oluyor. burda yaklasik 2 metre uzunlugunda oluyor ve cok hizli girmezsen onu bile hissetmiyorsun.

tabii burda Türkiyedeki gibi sicaklar yok, olsa o asfaltlar dayanirmi bilmem...

ama insan Türkiye cukurlarini arada bir özlüyor.

haa burda serit sarsintisi oluyor... seritler özel bir maddeden yapiliyor, üstüne cikarsan ses yapiyor.böylece serit ihlali mümkün olmuyor.o ses yüksek süratte daha fazla cikiyor :)

yazarken utandim ama napiyim...

mythbusters saolsun :)
kesinlikle ama şu içki kadehlerinden yapılan kule pek hoşuma gitmedi adam ıslandı yauu boşu boşuna

burda bir yolun yapimi en az 6 ay sürüyor, katkat yapiliyor. ama sonra söylemesi ayip kaymak gibi oluyor.

hatta buranin tümsekleri bile kaymak gibi, tümsek dedigim sey Türkiyedekinden farkli burda. Türkiyede ufak capli bir duvar gibi oluyor. burda yaklasik 2 metre uzunlugunda oluyor ve cok hizli girmezsen onu bile hissetmiyorsun.

tabii burda Türkiyedeki gibi sicaklar yok, olsa o asfaltlar dayanirmi bilmem...

ama insan Türkiye cukurlarini arada bir özlüyor.

haa burda serit sarsintisi oluyor... seritler özel bir maddeden yapiliyor, üstüne cikarsan ses yapiyor.böylece serit ihlali mümkün olmuyor.o ses yüksek süratte daha fazla cikiyor :)

yazarken utandim ama napiyim...

burdada bir yolun yapımı 6gün sürüyor kaymak ötesi gibi bir yol oluyor.ama 6 gün sonra çökmeler yarıklar çukurlar açılıyor:kop:

cahil kalmışım iyi mi :D

Çukursuz tümseksiz yol:eek: o yolda uyurum kaza yaparım ben arada bir kafam tavana değmeli dikiz aynasına bakmalıyım arabadan ne kopmuş diye arabadan indikten sonra etrafında dolaşıp eksik parçaları tespit etmeliyim sarsıntısız yolculuk Iı çok zevksiz

walla çok haklısın bende bazen dikizden parça bırakmışmıyım diye arkama bakıyorum bizdekiler çukur değil köstebek yuvası

Geri