yolda yapılan uygunsuz hareketler

Ben o adamın önünde saygıyla eğilirim, alnından öperim, haklı olduğum halde zarar verdim mi diye özür bile dilerim. İyilerle, kendini bilenlerle her zaman gurur duymuşumdur. Muhakkak ki bütün eski araç kullananlar, kalitesiz (bu tabiri kullanırken kendimden utanıyorum, kaliteden kullananlardan ziyade imal edenler sorumlu) diye nitelenen araçları kullananlar hatalı demiyorum. Maddi imkanlar neticesi sonuçta bu tip araç kullanabilirler. Magandaların çoğunlukta olduğu grubu ele alıyoruz. Yoksa Mercedes kullanan magandalar da var. Konuya oransal olarak yaklaşıyorum. Arabada bira içip, ona buna sataşan kaç tane Mercedes sürücüsüne rast geldiniz. Bir yada iki olabilir. Üç olmaz. Tofaş grubu derseniz saymakla bitiremezsiniz. 50 yaşında biri olarak ben daha şimdiye kadar arabada magandalık yapan Jaguar, Mercedes, BMV, Saab, Volvo ...........sürücüsüne rastlamadım. Belkide denk gelmedi, ama tofaş grubu dersen saymakla bitmez.
Burası Türkiye,burda her şeyle heran karşılaşabiliriz Savaş bey,bize düşen bence hazırlıklı ve dikkatli olmak ama sizin fikrinizede katılıyorum.Araba ucuz olunca dahada dikkatsiz kullanır bizim insanımız malesef ama hayat hiçte ucuz değil,150,000ytl kan parası gibi.İşişten geçince eyvah demeden birini ezmeden lütfen herkes dikkatli kullansın aracını.Bu arada Ferrarisine tüp takmaya kalkan adam hangi gruba giriyor birde o var değilmi yani.Memlekette seçenek çok trafik canavarlarını gruplara ayırmayla, saymayla,dövmeyle bitmez.Her şeyin başı SABIR SABIR SABIR takii...........

Son düzenleme:
memleket çakal soytarı dolmuş kardeş bulaşma kimin ne yapacağı belli olmaz boşver.Herkes kendi yaptığından utansın

sepetdeki tüm yumurtalar çürük değil,(eskiden benimde şahinim vardı)benim babamda 92 şahin kullanıyor başka bir aracada hayatta binmez fakat bu magandaların %99 u tofaşa biniyor benim gözlemim bu, bunun eğitim ve maddi olanakla ilgisi var hayatta başarılı olamamış yada elinden geleni yapmamış iş işten geçtiğindede bunu kaderciliğe bağlayıp alın yazımızsa çekeriz deyip üstünede içerek sarhoş olarak etraftan bunun acısını çıkartmaya çalışan maganda mahlukatlar diyorum ve halen sinirden uyuyamıyorum

Burası Türkiye,burda her şeyle heran karşılaşabiliriz Savaş bey,bize düşen bence hazırlıklı ve dikkatli olmak ama sizin fikrinizede katılıyorum.Araba ucuz olunca dahada dikkatsiz kullanır bizim insanımız malesef ama hayat hiçte ucuz değil,150,000ytl kan parası gibi.İşişten geçince eyvah demeden birini ezmeden lütfen herkes dikkatli kullansın aracını.Bu arada Ferrarisine tüp takmaya kalkan adam hangi gruba giriyor birde o var değilmi yani.Memlekette seçenek çok trafik canavarlarını gruplara ayırmayla, saymayla,dövmeyle bitmez.
Yerden göğe kadar haklısın Özdemir bey. Zenginin malı züğürtün çenesini yorar misali burada bir avuç insan yırtınıp duruyoruz. Belki bir iki kişiye faydamız olur umuduyla. Ne kazandırsak kar diyeceğiz. Burası Türkiye tabirini vatandaşlarımız çok kullanıyor ama, bu tabirin asıl kahramanları TBMM'de ikamet edenler. Yıllarca oy kaybetmeyelim diye bazı şeylere göz yuma yuma ülkeyi bu hale onlar getirdiler, vatandaş da onlar gibi bu açıktan faydalanıyor. Kanunları çıkarmak marifet değil, uygulamak ve uygulatmak marifettir. Yasaları incelerseniz, her yasanın sonunda noktadan evvel bir ama veya benzeri bir tabir vardır. Kitabına uydurma diye anılan mazeret bölümü yani. Siyasiler de biliyorlar ki çıkarılan bu kanunlar gün gelecek kendilerine de lazım olacaktır. Anında tedbir alma gibi bir şey.

böyle bi tane adam abime denk geldi.el kol hareketi yapmış önce abi git işine demiş basmış gaza gitmiş.ilerde göbekte dönmek için durmuş abi.tabi camda açık.adam arkadan gelip bitane yumruk atmış.burnu kırıldı beni aradı hemen hastaneye götürdüm.plakasınıda aldık.abim o zamanlar polis akademisi öğrencisiydi.ve izin kağıdı vardı elinde.bütün komiserler seferber oldu hastanede koşuşturmalar filan adamı bulduk.işin resmi olmayan boyutunu zaten anlatmıcam uygun olmaz.resmi kısmına gelince karakolda olabilecek olanlar + 1 yıl darptan hapis cezası aldı.paraya çevrilmedi çünkü önceden de böyle vukuatları varmış.kullandığı araba patronunun.utanmadan birde artislik yapıyor.işinden de oldu.hapsede girdi.daha önce para cezasıyla yırtmış.bu tiplerden çok var kaçınmak gerek dicem ama kaçmak yetmio bazen

böyle serefsizler de var..

Bu tip olaylar malesef her yerde oluyor.
İnsanların altındaki aracın modeli veya kalitesi ile alakalı bir durum değil. Bir kişinin kendini bilmesi , aldığı terbiye ve eğitimi ile bağdaşlaştırılabilir.

İşim gereği her gün trafikteyim , hatam olsun veya olmasın biri bulaştığında kesinlikle karşılık vermem yoluma giderim. Lakin anadolu yakasında oturanlar bilir pendik / kadiköy hattında çalışan minübüsçülere artık tolerans tanımıyorum. Çünkü trafiği mahvettikleri yetmiyor , insanların canınıda hiçe sayıyorlar. Altındaki minübüsün bir toplu taşıma aracı olduğunu unutup ferrari sandıkları için nefret ediyorum kendilerinden. Aralarında işinin ehli düzgün yapan yokmu tabiki vardır fakat bir elin parmak sayısı kadardır.

Rekabet her zaman iyidir. Sen de arabanda matkap veya roketatar taşı. Boş ver Mustafa bunlara bulaşmaya değmez. Erkekliğin 10/9'u kaçmaktır diye bir tabir vardır. Buradaki kaçmak korkudan değil, beladan uzak durmak için söylenmiştir. Adam ormandan gelip şehire yerleşiyor ama, yaşama daha doğrusu medeniyete ayak uyduramıyor. Şehri, geldiği orman zannediyor, o nedenle orman kanunlarına tabi oluyor. Gelişemiyor, medeni olamıyor. Köyden kente göç arttığı sürece de kentler köyleşmeğe devam edecektir. İşte sonuç kabak gibi ortada. Boşuna İstanbul için megaköy demiyorlar. Üç büyük ilde de yaşadım. İstanbul'un başına gelenler şimdi diğer büyük illerin başında. Eskiden taşı toprağı altın diye övünülen İstanbul artık yaşam için çekilmez bir hal almış durumda. Sonuçta kendimiz ettik kendimiz bulduk.
Dün İzmir'den bir manzara. Yol yüzünden tartışan iki sürücü. Birinin altında passat, diğerinde kamyon. Passat sürücüsü iri kıyım biri, kamyoncu onun yarısı kadar. Tahminen arkadaş kalıbına güvenip biraz efelenmiş, yanında ailesi de var. Durum biraz daha ileri gidince kapışmışlar, kalıplı adamın üstü başı parçalanmış. Galiba haksız ki, etrafdaki esnaf kamyoncuya yardımcı olup, olay daha fazla büyümesin diye, bir an evvel göndermeye çalışıyordu. Konunun ayrıntılarını bilmiyorum. Tesadüfen gördüm. Benim için önemli olan koca koca insanların böyle bir durumu yaşamamış olması gerekirdi. Hatalı olan özür diler, hatasını kabul eder, karşı taraf hoş görü gösterir olay anında tatlıya bağlanır. Ne yazık ki yaşamasını ve yaşatmasını bilmiyoruz.
aynen katılıyorum savaş ağabey. maalesef yollarda insan kılığında bir sürü öküz dolaşıyor, bazılarıda şoför olarak. eee 3 koyunu teslim edince akşama bir tane getirebilen tiplere araba teslim edersen böyle olur.

valla ben ole seyler olyokı adam kendı sollama hatası yapıyo sonra gelp yne bana el kol hareketı yapyo ynede ben ozur dılıyorum el ısaretıyle..ne bulascam sızde bulasmayın bence yolda sılah cıkartp vuran varya

allahın izniyle önümüzdeki 9 kasım da 40 yaşım bitiyor. şu anda kapalı olduğunu duyduğum fahri trafik müfettişliğine başvurup bu gibilerin azraili olacağım. insan canına kastetmeyi bir oyun sanan bu insan kılıklı yaratıklarla mücadelem ömrümün sonuna kadar sürecek.

allahın izniyle önümüzdeki 9 kasım da 40 yaşım bitiyor. şu anda kapalı olduğunu duyduğum fahri trafik müfettişliğine başvurup bu gibilerin azraili olacağım. insan canına kastetmeyi bir oyun sanan bu insan kılıklı yaratıklarla mücadelem ömrümün sonuna kadar sürecek.

Allah uzun ömür versin.Sizin gibi düşünceli binlerce hatta milyonlarca kişiye ihtiyacımız var.

Geri