Merhaba; Dün yaşadığım ehim bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Trafiğin çok yoğun olmadığı bir saatte yavaş yavaş hızımı artırırken (hızım 30 km civarında idi) arabam bi anda olduğu yere çakıldı. İlk saniyelerim olayın nasıl olduğunu anlamak la geçti. Öok serin kanlı olmama rağmen biraz panikledim. Anında Debriyaja bastım 4 lü yaktım. Allahtan arkamda yakın takip eden birileri yoktu yoksa kesin vururlardı. bir baktım 1.5 yaşındaki kızım arkadan koltuk arasından uzanmış kol dayama yerine karnını yoyup el freniyle oynuyor. Eşim arkadaydı. Olay benim ve eşimin bir anlık dalgınlığını fırsat bilen kızımdan kaynaklanıyor. şükür ki olayda kimseye birşey olmadı. Sonra durup bir yerde düşündüm ya bunu 140-150 ile gittiğğimde yapsa idi yaşayacağımız olayın vehamiyeti ne olur du.... Bu sistem giderken devre dışı bırakma gibi bir özellik yada çocuk kilidi vs bir özelliği var mı ? Yoksa bu sistem çok kullanışlı ve güzel olsada çok çok tehlikeli. Araba kullanmayı bilmeyen biri yada anlamayan biri yada bir çocuk yada size şaka yapmak isteyen muzip bir arkadaş yüksek süratte giderken bu tuşu merak edip, çektiğinde allah göstermesin araç ve içindekiler paramparça olur. Bu başıma gelen olayı Opel Yetkilerine de mail atmayı düşünüyorum. Daha önceki aracım Megan II Hacback idi. Onda biliyorsunuz kontak anahtarı yoktu. Kart vardı. ve teker dönerken start-stop a bassanız dahi lastik döndüğü müddetçe araç hiç bir şekilde istop etmiyordu. Motoru Durdurmak İsdediğinize Emin Misiniz ? Diye ekranda bir yazı çıkıyor Siz ikinci kez start-stop tuşuna basıyordunuz Ancak bu şekilde ve Teker durunca İstop Ediyordu.