Yol Bilgisayari Ve Lpg

toprakozz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Kas 2007
Mesajlar
787
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar bendeki araç 2000 model vectra CDX. araca 4 ay önce LPG takdırdım.LPG servisindeki arkadaşa yol bilgisayarındaki değerleri sordum , onların iptal olduğunu söyledi...
ama şöyle bi durum.LPG nin çalışma prensibinde ,sanırım %1 oranında benzinle karıstırıp çalışıyor.
dolaysıyla yol bilgisayarındaki anlık değer,ortalama değer vs vs çalışıyor ve değere göre 100 km yi ortala 10.5 litreyle gidiyorum ben.


yani bir miktar benzinle çalıştığı için LPG ,bence orada yazan değer doğru gibi geliyor bana.
ekranda yazan benzin değeri ama harcadığı LPG değeri aslında.

siz ne dersiniz bu konuda?????
yada bu konuya hakim birileri varsa ve aydınlatırsa bizi ankarada bi tiyatro bileti ısmarlayacağım :alkis:
walla :)
 
S

sailing35

Bilgi Girilmemiş
arkadasım,2.5 v6 kullanıyorum...yol bilgisayarı yaklasık %10 luk hata ile dogru calısıyor.gerek ortalama yakıt gerek harcanan yakıt miktarın da..bunun tam yuzdesi ni bulamadım acıkcası kullanım sekli ve hava sartlarına gore hep degişiklik gosterdi ancak en az %6 en cok %10 oynadı.yani eksik gosteriyor.bunu sende anlayabilirsin aslında . her depo da sıfırla , ancak lpg alırken full depo almalısın anlaman icin.pompa kendi durana dek yakıt al.ama aynı istasyondan ..en az 3 defa bunu yaparak bilgisayarda harcadıgı ile aldıgın yakıt arasındaki farkı yuzde ye vur.sende sana ait yuzdeyi hemen hemen dogrulayabilirsin.
 

fsadak

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Tem 2007
Mesajlar
15
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Siteyi ziyaret et
Yol bilgisayarındaki değerler iptal olmuyor. Hatta hemen hemen hatasız çalışıyor diyebilirim ama tabiki LPG ile kullansanız dahi ölçümler benzin üzerinden hesaplanıyor. Araç LPG de iken benzini %1 oranında karıştırdığını daha önce hiç duymadım ama LPG ile çalışırken bile benzin devirdaimi devam ediyor yani yakıt akış metresinden sürekli benzin geçiyor ama bu benzin tekrar depoya dönüyor. O yüzden anlık tüketiminiz benzin üzerinden hesaplanıyor. Anlık yakıtın LPG de tek faydası aracı uygun yakıt tüketiminde kullanıp kullanmadığınızı görmenizi sağlaması. Yani sonuçta uygun kullanım ile anlık tüketimi düşük tutarsanız bu doğrudan LPG sarfiyatınada etki edecektir. Kalan benzinle gideceğiniz KM değeri sıfır olduğunda genelde resetleyerek yeniden hesaplamasını sağlayabilirsiniz. Eğer olmazsa zaten araç ilk çalışmada benzin kullandığı ve bir süre benzinle gittiği için benzininiz azalacağından tekrar benzin aldığınızda normal hesaplamaya başlayacaktır.
 
Üst