Yol bilgisayarı sorunu

SüleymanCESUR

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhaba;

97 model opel vectra cd satın aldım gerçektende memnunum fakat
aracımda son günlerde bi sıkıntı vaf kontağı kapatmama rağmen yol bilgisayarı hala açık kalıyor ve bugun marş basmadı mecburen takviye yaptık bu sorunu nasıl halledebilirim.kontaktan anahtarı cıkardıpımda tık sesi geliyor ama yol bilgisayarı hala açık kalıyor ve dış sıcaklığı gösteriyor sadece 4-5 sefer anahtarı sokup cıkardım kutup başlarını söktüm taktım ama hala bi sonuç alamadım

bilgileriniz ve ilginiz için teşekkürler

Aracın üzerinde olan teyp orijinal mi?

Çünkü aklıma direk o geldi. Malum o kısım teyp bağlı. Benim tahminim arkasında giriş kablolarında bir sorun var. Benim aracım da aynı dert vardı. Konta çektiğimde tık diye bir ses var ya o gelmediği zaman ekran sönmüyordu. Neyse en sonunda o gösterge panelini söktüm ve tesitasını elden geçirdim sorun kalmadı şimdilik ama sökme şansın varsa sök bir bak baktın sorun görünmüyor o zaman fişlerini çıkar birde öyle dene bakalım yine akü boşalacak mı?

teyp kodunu biliyorsan kutup başını sök biraz bekle tak iki kez benim başıma geldi bu şekil halloldu

teyp kodunu biliyorsan kutup başını sök biraz bekle tak iki kez benim başıma geldi bu şekil halloldu

Teyplerin kodu As a basılı tutulacak şekilde 1234 ama kutup baslarını sokup denedım fakat teyp kodu ıstemedı ama bır daha yapayım belkı olur olmazssa dıger bağlantı kablolalarını elden gecıreyım....

Araca sonradan takılan park sensörü buna benzer bir uygulama var mı?

Araca sonradan takılan park sensörü buna benzer bir uygulama var mı?

hayır hocam yok ama çakmaklıkta transmitter (modulatör) kullanıyorum...o da zaten kontak açılmadan çalışmıyor...

Bu sorun tesisat ile ilgili olmasına ilgili ama işte nereden? Arkadaşımızın dediği uygulamadan netice alamaz ise dediğim gibi soketleri çıkar öyle dene bakalım eğer ki başka yerde kaçak varsa aküyü yine tüketecektir. O zaman sadece sorunun o kısımda değil başka yerde olduğu anlamına gelir.

Bu sorun tesisat ile ilgili olmasına ilgili ama işte nereden? Arkadaşımızın dediği uygulamadan netice alamaz ise dediğim gibi soketleri çıkar öyle dene bakalım eğer ki başka yerde kaçak varsa aküyü yine tüketecektir. O zaman sadece sorunun o kısımda değil başka yerde olduğu anlamına gelir.

Şimdi arabanın yanına gidiyorum hocam kutup başlarını sökücem şöyle yarım saate kadar beklicem eğer netice vermesse size tekrar dönüp yol bilgisayarını nasıl sökeceğimi söylersiniz onun tesisatlarına bakarım...

Geri