yol bilgisayarı hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sago
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sago

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selamınaleyküm
range menzil ne kadar km yapabileceğimiz gaza göremi benzine göremi gazlı arabalarda gaz menzilini hesaplıyormu ? şimdiden saolun

Yol bilgisayar aracin benzin deposuna göre ayarli... ve sanmiyorum onu gas deposuna bagladiklarini...

depodaki benzin ile ne kadar yol gidebileceğiniz gösterir. ancak yol bilgisayarındaki anlık ve ortalama tüketim değerleri gaza göre hesaplandığı için muhtemelen yol bilgisayarında yazan menzilden daha uzun gitmeniz gerekir. araç lpg ile çalışırken birazcık daha fazla yakar.

yol bilgisyarında büyük üst tusa bastıgımda hep aynı yazılar geliyor geciyor peki arabada birsorun oldumu bunu yol bilgisayarı bize söylermi :(:(

ecu rampadaki benzin basıncını ve enjektörlerin açıp kapama sayısını benzinin özgül ağırlığını baz alarak tüketimi hesaplar,LPG tüketiminizi hesaplamaz çünkü ecu nun LPG kullandığınızdan haberi yok:)

depodaki benzin ile ne kadar yol gidebileceğiniz gösterir. ancak yol bilgisayarındaki anlık ve ortalama tüketim değerleri gaza göre hesaplandığı için muhtemelen yol bilgisayarında yazan menzilden daha uzun gitmeniz gerekir. araç lpg ile çalışırken birazcık daha fazla yakar.

yol bilgisayarındaki anlık tüketim lpg değeri midir bahadır doğru mu anladım bana lpg takıldıktan sonra arttı gibi geldi değerler bi kaç kisiye sordum saçmalama dediler

yol bilgisayarındaki anlık tüketim lpg değeri midir bahadır doğru mu anladım bana lpg takıldıktan sonra arttı gibi geldi değerler bi kaç kisiye sordum saçmalama dediler

bende öle anladım gaz değerinimi gösteriyo

eğer sıralı sistem varsa evet bire bir yol bilgisayarında gösterdiği anlık tüketim gaza ait değerdir. ama dediğim gibi menzil benzin deposundaki sensörden hesaplanır.

nerden anlıyor peki lpg nin enjektörlerinden mi

Geri