Yine Türkiye gercekleri(Aracım baglandı)

Klasik bir söz ama gene bir hatırlatalım. İşini çok iyi yapanlar da var, rezil duruma düşenlerde. Her camiada bu tip art niyetli görevliler olabiliyor. Ne yazık ki toplumumuz resmi üniforma giyenlerden çekiniyor. Neden mi? Daha çocukken bile büyükler çocuklarını korkutmak için bak polis amca geliyor, seni karakola veririm demiyorlar mı? Askere sevgi küçükken başlamıyor mu? Bir diğer husus ağır şartlarda görev yapan, özellikle genç yaşdaki arkadaşların çoğu bu sorumluluğun üstesinden fazlasıyla gelemiyorlar. Psikolojileri kaldıramıyor. En büyük etkenlerden biri de, bütün gün eğlence sektöründe çalışanlarla, bütün gün hırsızlarla, katillerle, keşlerle uğraşanların sinir yapıları aynı olamıyor. Kendimizden pay biçelim. Her gün neşelimiyiz veya hergün hırçınmıyız. Ankara'da gecenin 3 ünde çevirmeye girdim, benden yaşca çok küçük olan bir polisin yaklaşımından hiç hoşlanmadım. Kibarca kendisini uyardım anlamadı, ufak ufak kibarca uyarı dozum artınca kendine geldi. Benzeri bir olayda gençten yeni yetme erkek polis eşime üst araması yapacağını söyledi. İzin vermedim. Tartıştık. Ekipdeki orta yaşlı başka bir arkadaş önce bana müdahale etmeye kalktı durumu öğrenince genç arkadaşına benden fazla tepki gösterdi. İşi büyütmeye karar verdim, diğer polisin babacan davranışı teşkilat adına özür dilemesi neticesi olay tatlıya bağlandı ama, adamcağızın genç polisi bir dövmediği kaldı. Bu tür olaylarla hergün karşılaşma olanağımız var ama her geçen gün ipin ucu biraz daha p....... 'tun eline geçiyor. Bu durum da hiç şık değil.

Geri