Konu biraz komik, biraz gergin gitmiş
Gerçek 1: Renault, gerçekten de Euro NCap'te başarılı otomobiller üretiyor, doğruya doğru.
Gerçek 2: Renault, Liechtenstein'da, Monaco'da, Andorra'da ve aklınıza gelecek/gelmeyecek tüm Avrupa ülkelerinde aynı standartlarda satılıyor. "Türkler anlamaz, şu arabanın orasından burasından çalalım, Türkiye'ye yollayalım" yada "Madem TR'de üretiyoruz, dandik yapalım" falan gibi şeyler hayal mahsulü. Tüm global şirketlerde olduğu gibi Renault'nun da üretim standardı her yerde azami seviyede aynıdır; ki Türkiye, Avrupa seviyelerinde standart tutturabilen başarılı bir ülkedir.
Gerçek 3: Arabanın plastik(!) çamurlukları olması o arabanın güvenlik ve dayanım unsurlarını etkilemez.Kaza anında en kalın ve sert sac bile kağıttan farksızdır, sizi sac çamurluk korumaz, sizi şasenin kafesi ve pasif güvenlik elemanları korur.
Gerçek 4: Euro Ncap testleri normal bir binek otomobilin, güvenlik donanımları en üst seviyedeki modelinin sadece ve sadece 60 km/h hızla çarpışmasıyla yapılır. 140 km/h ile viraja girip takla atan orası burası haşat olmuş bir Megane görüp, "Eee Euro Ncap'ten 5 yıldız almış ama işte haşat olmuş" demeyiniz, günahtır.
Gerçek 5: Sedan otomobiller, Türkiye gibi bir takım "Sedan sevdalısı" ülkeler için genelde HB modellerden sonra, biraz tasarımlarda oynanarak piyasaya sürüldüğü için, acı ama gerçek, genelde stabiliteleri pek yüksek olmamaktadır. HB dizayn edilen bir otomobile, sırt çantası takıp, belirli bir pazar için piyasaya sürerseniz, olacağı da budur. Bu yüzdendir ki, Megane II Sedan, otobanda kuğu gölü balesindeki gibi fır fır gezinebilmek ve bu heyecanı sürücüsüne yaşatmak kapasitesine sahiptir.
Gerçek 6: Renault, kesinlikle ve kesinlikle kötü işçiliğe, kalitesiz plastik malzemeye, ve fiyatına göre berbat ötesi donanım standartlarına ve paketlere sahip bir otomobildir. "Aynı fiyata daha donanımlı, daha kaliteli" hangi aracı varmış Renault'nun Opel'den şaşarım
