Yine renault yine Euro Ncap :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aykala katılıyorum zaten fazla sözede gerek yok sonuçlar ortadamı ortada. Paylaşım için teşekkürler demek yeterli bence!

Euro Ncap ın yaptığı testlerde aracın eminyet kemerlerinin aracın içindeki kişinin vucuduna uyguladığı basınç,hava yastıklarının açılma süresi,aracın içinde kullanılan plastik parçaların yolculara zarar verip vermediği,çocuk yolcuların güvenliği,yaya güvenliği gibi bir sürü alan var bu alanlarda Renault un arabaları çok başarılı sonuçlar alabilir ama olay yol tutuş kasa sağlamlığı gibi konulara gelince Renault sınıfta kalıyo bence.Günlük hayatta çoğumuz kazalı renault araçlar görüyoruzdur,o yaşam alanı dediğiniz kabinin çoğu renaultta bi hayli hasar aldığına şahit oldum.Megane II denilen araç yolda durmuyo hurdalıklar taklalı megane II lerle dolu ama bizim Türk halkımızda garip bir milliyetçilik var Türkiye de üretiliyo diye kuş serisi araçları bile baş tacı yapabiliyo ki Renault un araçlarının bu ilgiyi görmesi pek şaşırtıcı değil

renault avrupada da en çok satan markalardan, sadece TR de değil.. ayrıca aracın ne mühendisliği ne de tasarımı hiçbirşeyi türk yapımı değil.. sadece parçalar yan sanayilerde yapılıyor ve montaj hattı fabrikası var...
ha parçaları Tr yan sanayi yapıyor işte ! derseniz ... çoğu markanın parçalarını türk yan sanayiler yapıyor zaten...

piston krank biyel motor gövde blok subaplar volan vs vs
fren diskleri balatalar kampanalar amortisorler yaylar
plastik parçalar ( kapı kolları, ayna kapakları, orta konsol vs vs )

gibi bir çok parça türk yansanayilerinin üretimi ile dünyaya yayılıyor...

bknz. 2 örnek.. ege fren - mopisan

Benim bunlaredan haberim yoktu

renault avrupada da en çok satan markalardan, sadece TR de değil.. ayrıca aracın ne mühendisliği ne de tasarımı hiçbirşeyi türk yapımı değil.. sadece parçalar yan sanayilerde yapılıyor ve montaj hattı fabrikası var...
ha parçaları Tr yan sanayi yapıyor işte ! derseniz ... çoğu markanın parçalarını türk yan sanayiler yapıyor zaten...

Teşekkurler umut evet görüldüğü gibi türk yan sanayisi de bayağı ileri bu konularda

Son düzenleme:

Renault marka otomobillerin Türk mühendislik ürünü olduğundan veya sadece Türkiye de çok sattığından bahsettiğimi hiç sanmıyorum

bu konu uzadıkça uzayıcak anlaşılan

Son düzenleme:
bir merso hayranı olarak 2. video ya bittim diyebilirim :D

Geri