Yeniden Akvaryum Kuruyorum :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MerifasT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9 yaşımdan beri akvaryumum var kardeşim.

en son discus ürettik az bucuk odamda 550 litrelik vardı :D

şimdi yerim olmadığından ufak bi akvaryumda neon bakıyom:D

discus üremesi için herhangi bir yöntem var mı? bende 2 discus var dişi erkek 650 lt.lik akvaryumda. yaklaşık 1 senedir bakıyorum ama tık yok:)

discus üremesi için herhangi bir yöntem var mı? bende 2 discus var dişi erkek 650 lt.lik akvaryumda. yaklaşık 1 senedir bakıyorum ama tık yok:)

dişi erkek olduklarından net eminiz öyle değilmi birde yaşları ve boyları nedir.

sayet dişi ve erkek olduklarından eminsek ve birbirlerine kur yapıyorlarsaki genelde eşlerini kendi seçerler yani sizinkiler kanka da olabilir:D kanka iseler imkansız üretmek:D

kankada değillerse o zaman suyu 6.5 ila 7 ph arasında bir değere sabitlemeli daha sonra yumurtlama duvarını yerleştirmeli filtre sünger koyarak suyu sfır dalgalı yapmalı ardından arkadaşların 3 bir yanını kapatıp ortamı hazırlamalı loş ayışığı şeklinde ışığı geceleri çoğaltmalı ve ani bir su değişimi ile balıklara yumurtlama zamanının geldiğini belirtmelisiniz yani ani bir 1-2 derecelik ısı düşüşü.

yumurtladığını görünce ph ı 7-7.2 lere cekin ve erkeğin döllemesini bekleyin burası kolay iş yavruları bundan sonrası için beslemek:D

kolay gelsin...

birbirlerinden hiç ayrılmıyorlar zaten, akvaryum içinde büyük bir kütük var geceleri ikiside o kütüğün arkasından çıkmıyorlar:) erkek olan lacivert renk bir çipura kadar var:) dişi olan daha küçük ve turuncu renk. Haftada bir dip sifonu yöntemiyle suyu 10/1 oranında değiştiriyorum. Bilgi için çok teşekkür ederim.

Burak lepistes,melek,moly,ışıklı tetra,beta,çöpçü,gromi,kılıçkuyruk,zebra al bunlar olmazsa akvaryumun tadı çıkmaz :)

birbirlerinden hiç ayrılmıyorlar zaten, akvaryum içinde büyük bir kütük var geceleri ikiside o kütüğün arkasından çıkmıyorlar:) erkek olan lacivert renk bir çipura kadar var:) dişi olan daha küçük ve turuncu renk. Haftada bir dip sifonu yöntemiyle suyu 10/1 oranında değiştiriyorum. Bilgi için çok teşekkür ederim.

ayrıntılı bir bilgi yollayabilirim döküman muhakkakki her forumda bulunan bilgiler tabi.

bide yazdıklarımı okudumda ürkütücü yazmışım bu ayarlamalar o kadar zor değil herkes azıcık özenle çok rahat yapabilir..

buyrun discler

Ekli dosyalar

• disc.webp
    disc.webp
    54.2 KB · Görüntüleme: 26
çok tatlı hayvanlar

akvaryum iyidir insanı dinlendirir bendede cikletler var

dişi erkek olduklarından net eminiz öyle değilmi birde yaşları ve boyları nedir.

sayet dişi ve erkek olduklarından eminsek ve birbirlerine kur yapıyorlarsaki genelde eşlerini kendi seçerler yani sizinkiler kanka da olabilir:D kanka iseler imkansız üretmek:D

kankada değillerse o zaman suyu 6.5 ila 7 ph arasında bir değere sabitlemeli daha sonra yumurtlama duvarını yerleştirmeli filtre sünger koyarak suyu sfır dalgalı yapmalı ardından arkadaşların 3 bir yanını kapatıp ortamı hazırlamalı loş ayışığı şeklinde ışığı geceleri çoğaltmalı ve ani bir su değişimi ile balıklara yumurtlama zamanının geldiğini belirtmelisiniz yani ani bir 1-2 derecelik ısı düşüşü.

yumurtladığını görünce ph ı 7-7.2 lere cekin ve erkeğin döllemesini bekleyin burası kolay iş yavruları bundan sonrası için beslemek:D

kolay gelsin...

bunuda ekliyeyim akvaryum.com dan alıntıdır ;)
Üreme: Dik bir yüzeye düz yumurta dökerler, yavrularını korurular. Üretim için beslenebilecek boyda 10 adet balığın birlikte büyütülerek, eş tutan balıkların 50*50*50'lik bir akvaryuma ayrılmasıyla sağlıklı üretim yapılabilir. Eş tutan balıklardan yumurta almak zor; yavru almak daha zor; çıkan yavruları büyütmek daha da zordur. Sudaki en ufak değişmelere karşı bile yumurtalar hassastır. Yavrular çıktıkları zaman erkek, dişi beraber yavrulara bakarlar. Yavrular anne-babalarının mukozalarını yiyerek beslenirler.

işiniz rast gele :)

Geri