Yeni Opel Corsa (E) - Plazadan Fotoğraflar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan REC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Toyota 64bin TL'ye aynı boy arabaya bir de elektrik motoru ve batarya seti koyuyor :D

Ya arkadaşlar bir değerlendirme daha yapın derim konu hundaiye geldi ama bu firmanın servisi ile opel servislerini bir karşılaştırın derim. Alman arabasına bu kadar güveniyor ise buyursun 5 yıl garanti versin. Hadi bakalım... vere bilir mi? Japon dediğimiz adamlar 6 yıl beş yıl garanti veriyor yav...

İ20 denerken periyodik bakımlara baktım epey ucuzdu.5 yıl veya 100bin km garanti veriyordu Hyundai.zaten yedek parçaları da Türkiye de yapıyorlar kendisini de.

Burada opel kullanıcısı olarak şünü diye bilirim parça çok pahalı. Birse servis parcadan daha pahalı... şahsen bu paraları çöpe atmaya hiç niyetim yok. İlle de Japon...şu aracın fiyatına bakın ya.. iki yerini değitir ver para... daha öncede dedim alana hayırlı olsun. Ben almam şahsen.

b sınıfı araçların çoğunu denedik ne yalan söyleyim corsa d en dandik olanı :D o paraya millet hangi kafayla satın alıyo anlamadım. e kasa güzel görünüyo yeni geldiği için fiyatı uçuk bence yakında kampanyayla indirirler.

Ya arkadaşlar bir değerlendirme daha yapın derim konu hundaiye geldi ama bu firmanın servisi ile opel servislerini bir karşılaştırın derim. Alman arabasına bu kadar güveniyor ise buyursun 5 yıl garanti versin. Hadi bakalım... vere bilir mi? Japon dediğimiz adamlar 6 yıl beş yıl garanti veriyor yav...

soruyu bana sordun galiba Nadir.!!!
işte cevabı; hyundai servisin yanında diğerleririnin hepsi tel maşa.
4. opelim, honda, toyota, seat, skoda vs. hepsini kullandım.
hepsini toplasan bir hyundai etmez.
en azından müşteriyi adam yerine koyup her türlü yardımı olmak için çabalıyorlar.
hele birde servisle biraz samimi isen kaymaklı kadayif.
hyundai servis sefi arkadaşım; i30 dizel aracımı bakıma götürdüm. tüm filtreler değişti 5,5 lt. castrol 5-30 dtf.li yağ konuldu. ektradan fren hidroliği değişti, tüm bakımları yapıldı 320 lira para verdim.
opelin müdürü arkadaşım dizel astranın bakımına filtreler ve 4 lt. petrol ofisi 5-30 yağ için kavga dövüş 450 lira para istedi.

Burada opel kullanıcısı olarak şünü diye bilirim parça çok pahalı. Birse servis parcadan daha pahalı... şahsen bu paraları çöpe atmaya hiç niyetim yok. İlle de Japon...şu aracın fiyatına bakın ya.. iki yerini değitir ver para... daha öncede dedim alana hayırlı olsun. Ben almam şahsen.

Nadir alman hastalığından yıllarca kazıklandık. arabalar sağlam mı evet sağlam. güvenli mi evet güvenli ama fiyatı, servisi parçası vs. herşeyi kazık.
bir de opel eskidimi derdi bitmez. hele hor kullanıldıysa ocağına incir ağacı diker sanayi ile akraba olursun.
yıllardır opel kasa yapar motor yok. vectranın bütün kasalarına koy toyota motoru torunun kullansın. yağına suyuna bak senden fazla yaşar.
eskiden japonlarda kaporta zayıflığı, yol tutuş, ses izalasyonu, tokluk, güven hissi vs. sıkıntıları vardı çoğunu bir şekilde hallettiler ama hala bir alman gibi değil.
ancak en büyük artıları masrafsız arabalar, artık devir ekonomi devri. biz arabaya eskiden sevgili gözüyle baktığımız için mükemmel olsun diye arkamızı almanlara dönmek alışkanlık olmuştu.
artık arabaya kapıdaki eşşek gözükle bakmanın vakti çoktan geçiyor.
neticedece çoğumuz yılda 10-15.000 km. kullanan ve orta gelirli insanlarız.
işimizi görsün, güvenliği yeterli olsun, masrafsız olsun yeter.
japonların parçaları almanlardan ucuz değil ancak, kullanım giderler düşük.
koreliler kalite olarak japonlara yetişti, parça ve servis olarak ucuz.
fiyat olarak düşük olmasına rağmen donanım olarak bariz üstünler.

Zaten bir daha Alman araçlarına bulaşmaya hiç niyetim yok. Her yerini Altın kaplasalar da benim gözüm de değeri hiç. İleri zaman içinde nasip olursa Japon bir araç alacağım ve ömrüm yettiği kadar da bakımlarını filan yaptırıp bineceğim. LPG işine asla ama asla girmeyeceğim. Yıllardır araç kullanıcısı olarak şu kafam da şekil aldı. Birincisi Alman alma alırsan canına olur... ikincisi gazı ocakta çay pişirmek için kullan araçta kullanırsan duman olursun.

5 yıl 6 yıl garanti ne işe yarıyor :D
alayının toplam km'si 150 bin ile sınırlı. sen 1 senede 150 bin km tamamladığın an garantin bitmiş oluyor. yani demem o ki senede 50 bin km yapan adam 3 senede garantisini tamamlar. geri kalan 3 sene sadece sınırlı sayıda araç için kalır.
corsa e tasarım olarak önden tuhaf ama nedendir bilinmez bu aralar çıkan bütün araçlar böyle. focus makyaj yedi oda bir tuhaf geliyor bana. fiestada öyle.
hyundai i30 iyi araba güzel arabada bir astranın yakıtını yakmıyor yani. dizel araba dediğin az yakar. diğer opel forumunda bir abi var i30 satmaya çalışıyor sebebi çok yakması. 9 lt'ler falan söyleniyor. ki sadece o arkadaş değil nette i30 çok yakıyor yazmanız yeterli. valla japon mapon hikaye alabiliyorsanız bu ülkede en güzel araba alman araçları. ford opel vw. diğer markalarda devamlı eksik hissedersiniz ;)

İ30 dediğiniz araba direksiyon derilerinin ilk iki ay içinde patir patir döküldüğü araba simdi sörf 60+ bin TL para verdiniz diye vicdan yapmayin. Siz karsima 130 bin km deki 201# model i30 la gelin , bende 2003 model 130 binde meriva ile geleceğim ondan sonra saglamlik neymiş daha net konusuruz . karsilastirmalar sidir arabalarla değil yuksek km li arabalarla yapilmali ancak o zaman anlasilir kiymeti... 20-30 bin km de tuslarinin simgeleri silinen çokça marka araba mevcut hele ki korelerde.........

Geri