Yeni Astra ve Cruze

1,6 motorlu Yeni Astra mı, Chevrolet Cruze mu?


  • Kullanılan toplam oy
    102

UMUT

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
Katılım
26 Mar 2008
Mesajlar
4,864
Tepki puanı
0
Puanları
36
Siteyi ziyaret et
bir kere sedan mı HB mi tercihiniz, eğer sedan ise öncelik, cruze tabiki, rakibi de H sedan.
j kasa astra ise alınabilir görselliği kazanmış haliyle 47-48leri buluyor, arada 10binden fazla fark var, az para değil, bi +10 daha koy yine 60lara doğru neler neler var, bu böyle gidiyor..

manuel 1.6 cruze LS plus 38civarına falan denk geliyor, o da az para değil ama bu ikisi arasında maddiyata bakarak donanımlı bi cruze daha mantıklı gibi.
 

simurg

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
448
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
bu arada cruze nin 2000 dizel seçeneği yakında gelecek yazmış arkadaş...var mı böyle bir motor cruze da?

Cruze yakın zamanda 2,0 dizel 1,4 turbo benzinli motor seçenekleri ile ithal edilmeye başlanacakmış. Hem bayilerden hem de Chevrolet Türkiye'den bilgi aldık.

İkinci el mevzusuna gelince Cruze'un ikinci eli şuanda bile gayet iyi ileride daha iyi olacağına eminim.

:good:


astra j sahibiyım 1,6/115hp
ortalama yakıt 7,1 uzun yolda 6,5 i gördüm ve hız 120 altınada düşmedi kalitesi gerçekten çook iyi sen birde arabanın ilave donanımlarına bak
dirsek dayanağı-esp/tc-yokuş kalkış otomatik destekli-elektronik el freni-crise kontrol- vb. tabii 2 nci elini düşün birde oto showda aynı motorun 200.000 testi vardı araba bu gidişte daha 200.000 daha yapacağa benziyordu ama ne alırsan al karar senin hakkında hayırlısı olsun

Şimdi yeni astra kullanıcısı olarak size bir sorum var performans ve tüketim dengesini yeterli buluyor musunuz? Eğer arkadaş yeni astranın 1,6 benzinli 115 HP'lik motorun performansını yeterli buluyorsa Cruze'un motorunu beğenmeyenlerin beklenti düzeyleri çok fazla diyeceğim. Çünkü Cruze daha hafif motor desen sadece 2 HP daha az güç üretiyor. Sadece Cruze maksimum tork ve beygiri biraz daha üst devirlerde üretiyor bu çok ciddi bir performans kaybı yaşatır mı çok net bilemiyorum ama Cruze'un motoruna chip tuning yapanlar varmış +10 HP falan güç artışı olabiliyormuş. 123 HP olsa belki çok daha iyi olur. Ama bence hem Astra hem de Cruze için 1,4 Turbo motor biçilmiş kaftan. Bi de şöyle 1,6 dizel olsaydı yadından yenmezdi bu araçlar. Tabi opel fiyatları uçurmasaydı bu kadar:)
 
Son düzenleme:

oguzbaris

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Tem 2008
Mesajlar
340
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Şimdi yeni astra kullanıcısı olarak size bir sorum var performans ve tüketim dengesini yeterli buluyor musunuz? EVET BULUYORUM sonderece dengeli geliyor bana
Cruze için karar kullananların
arabayı ilk aldığımda banada baya yakıt tüketimi yüksek gelmişti fakat şimdi 11000 km ye geldim gerçekten yakıt ve performansı kasaya tam uygun bence
90-100 gidersen fabrika verisinin biraz üstünde yakarsın fakat 100 km de arabanın içinde anlamadığın için hep 120-130 km ile gidiyorsun oda biraz yakıtı farkettiriyor
geçen depo ile karışık 7,0 yaktı şimdidiki depo sürekli şehir içi kullanmak zorunda kaldım 8,1 yakıyor kararı siz verin
 
Son düzenleme:

simurg

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
448
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Gayet iyi rakamlar, bence cruze kullananların bir kısmı arabanın da verdiği o sportif hisle sanırım gaza fazla yükleniyor ve araba da yakıyor ben de 96 vectra vardı bir zamanlar, Ankara'da şehir içinde 9 litre yaktığını da bilirim 15 litre de ayrıca Vectra'nın 2000 cc motoru ve 60 litre depo ile 980 km yol yaptığımı bilirim.
Aslında kullanıcının sürüş karakterine göre değişiyor tüketim. Suçu arabalara atmamak lazım. Astra'nın tüketimi normal geldi bana hatta benzin biraz daha ucuz olsa gayet normal:)
 

petro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
834
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
astra, vectra, toyota, honda, leon, hepsini aldım bindim sattım.
sadece sorunsuz bir motor istiyorsanız alacağınız ilk araba toyotadır. onu haricinde japon arabalarında başka bir şey aramayın. kaporta yok, sessizlik yok, yol tutuş yok, bindiğin zaman güven hissi yok.
ama ben bindiğim arabada öncelikle yol tutuş, güvenlik hissi, sağlam bir kaporta, sessizlik , konfor v.s. ararım diyorsanız. kesinlikle alman, amerikan veya isveç arabası olacak.
benim 1999 model 1.6 honda civic 1.6 ies honda bile 120 hp idi. araba teneke olduktan sonra 1200 hp olsa ne olacak. ilk uzun yol dönüşünün ertesi sabahı sattım yerine skoda fabia aldım ve bir alt seğment olmasına rağmen arabaya bindiğimi anladım. vectra a aracım vardı söylemeye gerek yok zananında mercedesle kıyaslanıyordu.
1997 corollamız vardı sıfır aldık o da hondanın değişik bir versiyonu idi. aynı anda 1995 astra f aracım vardı hondayı cebinden çıkartırdı.
daha 3 ay önce samimi bir arkadaşım facus'u satıp hatasız 40.000 km.de 2007 model 1.4 D 4D dizel elegans de araba aldı. 2 ay kullanabildi.
onu satıp skoda oktavia aldık hayat varmış diyor.
uzun lafın kısası motor arabada çok şey ama her şey değil. ben sorunsuz diye gönül rahatlığı ile binemeyeceğim bir araba almaktansa arasıra sorun çıkarsa da ( ki bana hiç birisi sorun çıkarmadı) sineye çeker gönlümce bir arabaya binmeyi tercih ederim, öyle de yapıyorum.

not: fiyat karşılaştırması yapılırsa zaten en başından beri astra J nin fiyatının pahalı olduğunu 7-8.000 lira daha aşağı olması gerektiğini hep söylüyorum.

Buğra Bey..ben aracımı ford toyota gibi muadili araçlar arasından seçerek aldım..onun için pişmanlık yaşamak gibi durum yaşasam emin olun yazardım..daha önce farklı konularda da belirttiğim gibi tek başına motor bir şey ifade etmez..öyle olsaydı zaten gider focus gibi megane gibi daha güçlü araçlar alırdım..dediğiniz gibi zevk meselesi...ben bu zevki de astra da buldum...konuyu başka yerlere çekmeden alıntısını yaptığım Ahmet Bey"in görüşlerini de bir kez daha okumanızı tavsiye ederim...
 

KRAL

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Katılım
28 Ağu 2008
Mesajlar
3,578
Tepki puanı
5
Puanları
38
Siteyi ziyaret et
enistem full toyota corolla aldı valla ne astraya yanasabilir ne cruze okadar düz mantıkla araba yapmıslarki tabi bozulmaz diceksinizki küçük ayrıntılar cam açma dügmesine bile lamba koyma ihtiyacı duymamıs adamlar heres düz nebiliyim bana hiç eğlenceli bi araba gelmedi corolla bide vitesin önünde bi tuş var ms falan yazıo ne tusu anlamadık hala sport mu acaba:D
 
Üst