Yeni Astra - Direksiyon Kilitlenmesi Faciası ( Servo Direksiyon Uyarısı )

Ynt: Yeni Astra - Direksiyon Kilitlenmesi Faciası ( Servo Direksiyon Uyarısı )

çok geçmiş olsun kardeşim.
servis ler gereken ilgiyi göstermediklerinde yaptıkları hataların nelere mal olabileceğini düşünmeleri gerekir.
Herkesi Allah korusun böyle hatalardan...

Tekrar gecmis olsun.gozden kacan kucuk bir hata nelere mahal verebilidi.Allah korumus.

size tekrar geçmiş olsun..
Arızanın bulunmasına çok sevindim.
Benim 2012 model astra arabamda sürekli "servis,servo direksiyon " uyarısı veriyor.
Defalarca servise gittim ve birşey yok denilerek gönderiliyorum.
Artık internetten bir çözüm bulabilmek için araştırırken sizin mesajınızı gördüm..
Şimdi benim de direksiyonum kilitlenir mi diye çok tedirgin olmaya başladım.
Ama benim arabamda da bu uyarılar akü değişiminden sonra başladı.
Acaba sizin sorununuz tamamen giderildi mi?
umarım en kısa zamanda mesajımı okursunuz..
Saygılarımla

k.ayhan link' Alıntı:
size tekrar geçmiş olsun..
Arızanın bulunmasına çok sevindim.
Benim 2012 model astra arabamda sürekli "servis,servo direksiyon " uyarısı veriyor.
Defalarca servise gittim ve birşey yok denilerek gönderiliyorum.
Artık internetten bir çözüm bulabilmek için araştırırken sizin mesajınızı gördüm..
şimdi benim de direksiyonum kilitlenir mi diye çok tedirgin olmaya başladım.
Ama benim arabamda da bu uyarılar akü değişiminden sonra başladı.
Acaba sizin sorununuz tamamen giderildi mi?
umarım en kısa zamanda mesajımı okursunuz..
Saygılarımla

Benimde akümde bir takım sıkıntılar mevcuttu ve araç sistemi akü nedeniyle günde bir iki kere servo direksiyon ve benzeri birçok uyarı veriyordu.
Garantiden aküm değiştikten sonra bu uyarılardan eser kalmadı.

Sizdeki uyarıda söylediğinize göre akünüz değiştikten sonra belirmeye başlamış.
Akünüzdeki bir problemden dolayı bu uyarıyı alıyor olabilirsiniz.
Güvendiğiniz bir serviste hem uyarı raporlarını hemde akünüzü kontrol ettirmenizde yarar var. 

Acilen akünüzü değiştirin. Ben direksiyon problemi yaşadım. Tek sorumlu akü.

Değerli arkadaşlar,

Direksiyonun belirli hızlarda takılma hissi yaratması ile ilgili yazan arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla foruma üye oldum. Aynı sorun Kütahya-Denizli karayolunda benim de başıma geldi ve mutlaka çözmem gerektiğini düşünerek Denizli Otomat Opel Yetkili Servisinden servis şefi Ali usta ile görüştüm. Kendisiyle uzun yolda yağtığımız denemede hiçbir sorunla karşılaşmadık ancak ustanın tecrübesiyle 40 yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bir durumdan kaynaklandığını keşfettik. Aracınızın gaz ve fren pedalının altına bakarsanız metal bir somun (cıvata) olduğunu göreceksiniz. Bu somun direksiyon hareketlerine göre hareket etmekte.. Ayağınızın altındaki paspası lütfen o somuna dokundurarak direksiyonu çevirmeyi deneyin. Aynı sorunla karşılaşacaksınız :)) Sorun sadece zaman içerisinde paspasın ayağımızın altından kayarak direksiyon somununa temas etmesinden kaynaklanıyor, araçlarımızın hiçbir suçu günahı yok. Çok şükür uzunca bir süredir 200lü hızlarda dahi direksiyonumda hiçbir sorun yaşamadım. Herkese hayırlı forumlar ve saygılar..

dha neler öğreneceğiz bakalım? Allah korusun paspas yüzünden otobanda kaza yapmak..

Orjinal paspaslarda sabitleme yuvaları var. Sizin paspaslar orj. değil sanırım...

Ben geçenlerde paspas yüzünden vites değişemedim - debriyaj pedalı takılı kaldı. Ufak görünen detaylar otomobilde ciddi sorunlara neden olabiliyor.

halı paspaslar sabitlenebiliyor orjinalinde ama üstüne kaucuk paspas olunca sıkıntı yaratabilir.dikkatli olmak lazımm

Geri