Yeni Araç Muayene Sisteminden haberimiz var mı???

Şimdi bir noktaya daha dikkatinizi çekeyim.

TUVTÜRK Doğuş grubunun sahibi olduğu bir şirket doğuş grubu da şaşırtıcı ki türkiyede belli bir kaç markanın satıcısı servisi ithalatçısı vs....

Şimdi bu adamlar kendi arabalarına kolaylık sağlarlarsa mesela herkes o markalardan alır mı alır....

yada habire hata bulurlarsa kendi servislerine daha çok müşteri gelir mi gelir.

Bunlar rekabet kurallarından hebri olmadan mı ihale ettiler....????

bu işler karışık işler

Tabii ben bir senaryo uydurdum bu senaryonun TÜRKİYE de yaşanan olaylarla hiç alakası yoktur. (Kurtlar vadisi başlarken de öyle yazıyor ya.. )

bu özlelleştirme neticesinde 10 yıl süresince tahmini olarak hesaplanan değerlere göre devlet 7 milyar özel sektörün ise 8 milyar dolar planlanmış, ayrıca özel sektöründe bu 8 milyar doların içinde yapacağı yatırım ve giderlerde var.

THE GORKI arkadaş bırak ledli stopları parkların rengi mavi diye değiştirttiler diyorum başka bir şey demiyorum. Aracın orjinali neyse o olacak diyorlar.

umarım eski stopları satmamışsındır. muayeneye giderken takarsın sonra yeniden ledlilerle değiştirirsin...

Valla bu proje gerçekleşip amacına ulaştığında özellikle büyük şehirler için söylüyorum trafiğin büyük olçüde rahatlayacağını düşünüyorum.Çünkü eğer bahsedildiği gibi kusurlu az kusurlu gibi kriterlere göre muayne yapılırsa canım türkiyemde trafiğe sürecek araç bayaaa azalır yani.(TAKTİK BUNLAR TAKTİK birileri çok güzel pazar kuruyo..? )

Sistem güzel kimsenin bir şey demeye hakkı da yok,

Lakin;

Sisteme yıllık kişi başına geliri aşağı yukarı 30.000 doları bulan ülkler ayak uydurabilir.

Ancak Türkiye kişi başına geliri 5000 dolar olan bir ülke.

Bir polis memuru bir öğretmen bile bu ülkede yılda yaklaşık 15 000 ytl kazanca sahip. dolar bazında 11 000 dolar ediyor.

Bu durumda arabaya binmeye bile korkar hale geldik benzin fiyatlarından, bir çok memur sanayiye gitmeye korkuyo arabasında arıza çıkacak diye, şimdi bu arabaların bu şekilde ayrıntılı olarak kontrol edilmesi demek git sıfır araba al demek gibi bir şey.

Bence bu sistem bize bir beden büyük gelir özellikle bu taraflarda büyük tattışmalar hatta karmaşalar çıkar gibi geliyor bana artık hayırlısı...

ee benim arabada üç beş parça modifiye var...ama mekanik çok iyi hiç bir arızam yok...ne yani geçemicem mi ben kontrolden ! dünyada nerde var bu ülkedeki kadar saçma kurallar yaa!!! benim arabamda görsel olarak değiştirdiğim parçaların kime ne zararı var !

Bu sistemi 5-6 sene önce Almanya'dan gelen bir yakınım anlatmıştı.Bende kendisine burdaki sistemi! anlatmıştım,inanmamıştı :D

ee benim arabada üç beş parça modifiye var...ama mekanik çok iyi hiç bir arızam yok...ne yani geçemicem mi ben kontrolden ! dünyada nerde var bu ülkedeki kadar saçma kurallar yaa!!! benim arabamda görsel olarak değiştirdiğim parçaların kime ne zararı var !
zaten sorun bu zararı yok ki o yüzden yasak..... yolu sağlam tutsun diye pahalı lastik,jant alırsan,arkaya spoyler takarsan,yayları kısaltıp aracı güvenli hale getirirsen kızarlar tabii bu durumda nasıl kaza yapacaksın ki biraz büyük egzost tak kızıp sökerler ( ferrariler,race motorlar gürlerye gürleye gezer onlara birşey yok ) kabak lastikle,yağ yakarak,farsız,frensiz,kuralsız gez birşey demezler garip ......... vardır bir bildikleri

şaka gibi :D ya bu sistem oturana kadar çookkkkk zaman geçmesi lazım! artık millet muayeneye gitmekten öcüüüü gibi korkacak :D

zaten sorun bu zararı yok ki o yüzden yasak..... yolu sağlam tutsun diye pahalı lastik,jant alırsan,arkaya spoyler takarsan,yayları kısaltıp aracı güvenli hale getirirsen kızarlar tabii bu durumda nasıl kaza yapacaksın ki biraz büyük egzost tak kızıp sökerler ( ferrariler,race motorlar gürlerye gürleye gezer onlara birşey yok ) kabak lastikle,yağ yakarak,farsız,frensiz,kuralsız gez birşey demezler garip ......... vardır bir bildikleri

abi ondan sonra rüşvet diolar...millet ne yapsın...arabasına bakar çok iyi kontrolden geçemez...nasıl bir olay yaw:mad: gerçe sistemde buna göre çalışıyor...rüşvet vermek zorunda kaldığımız insanlara devlet böylece kayıt dışı çalışma olanağı sağlıyor...onlar bundan memmun galiba...bakanımız bile torpile vatandaşlık hakkı dedikten sonra....

valla modifiyelere ne derler bilmirum ama ses ve gürültü seviyesini ölçüyorlar, korna ve eksozun.

spoyler için bişi demediler sorun yok yani onda

yaylar içinse birşey diyemiyorum çünkü normaldi benimkiler

şu forumu google da aratıp rahat rahat okuyamıyor olsaydık "boyunluk" ta yapılan vurgun hakkında birkaç birşey söylerdim..

Geri