Yazma gereğini hissettim.......

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
özür dilerim fakat bu "forum kültürü" lafsini biraz acabilir misiniz? yani tam olarak ne demek? önce bu kelimeyi tanimlarsak sonra sanirim bir mütabakata varilabilir zannimcam.

Forum kültürü konusuna gelince. Kocaman kocaman, imzalar kullanmak, avatarlara gereksiz resimler koymak, msg'lerde isim kullanmak, metinlerde anlamı değiştirecek kadar imla hataları yapmak gibi......

Bi önceki mesajımda belirtmiştim sanırım gözünüzden kaçtı....

Forum kültürü konusuna gelince. Kocaman kocaman, imzalar kullanmak, avatarlara gereksiz resimler koymak, msg'lerde isim kullanmak, metinlerde anlamı değiştirecek kadar imla hataları yapmak gibi......

Bi önceki mesajımda belirtmiştim sanırım gözünüzden kaçtı....

isim konusu sitemizin aldigi bir karardir laubali davranislarin önüne gecmek icin. insanlar la, oglum, baba gibi lakaplar yerine isimle hitap etmektedir. ayrica forum kurallarinda imzaya isim,soyisim yazma zorunlulugu bunun icin vardir.

avatarlar resim koymak icin var, boyutlari zaten sinirli, imzalar rahatsiz ediyorsa forum ayarlarinda imzalari göstermeyi isaretlerseniz zaten görmezsiniz. bunlar benim bildigim zaten en basit php ayarlari, bir deneyin rahat edeceksinizdir.

isim konusu sitemizin aldigi bir karardir laubali davranislarin önüne gecmek icin. insanlar la, oglum, baba gibi lakaplar yerine isimle hitap etmektedir. ayrica forum kurallarinda imzaya isim,soyisim yazma zorunlulugu bunun icin vardir.

avatarlar resim koymak icin var, boyutlari zaten sinirli, imzalar rahatsiz ediyorsa forum ayarlarinda imzalari göstermeyi isaretlerseniz zaten görmezsiniz. bunlar benim bildigim zaten en basit php ayarlari, bir deneyin rahat edeceksinizdir.
Her halde yine hata yaptım ve tam olarak anlatamadım....
1- Açık Msg'larda gerçek isimler kullanılmamalı.
2 - Avatar'lara sıgara içen kişi türünden resimler konmamalı.
3 - İmza resimleri sayfanın açılmasını zorlaştıracak kadar büyük ve kalabalık olmamalı.
4 - Metinlerdeki yazılar mümkün olduğu kadar imla kurallarına uygun olarak yazılmalı zira anlaşılmayan metinler için tekrar msg atılıp boş yere israf yapılmamalı.
gibi.............
Forum kültürü derken bu gibi şeyleri hedef almıştım. Saygılar....

Her halde yine hata yaptım ve tam olarak anlatamadım....
1- Açık Msg'larda gerçek isimler kullanılmamalı.
2 - Avatar'lara sıgara içen kişi türünden resimler konmamalı.
3 - İmza resimleri sayfanın açılmasını zorlaştıracak kadar büyük ve kalabalık olmamalı.
4 - Metinlerdeki yazılar mümkün olduğu kadar imla kurallarına uygun olarak yazılmalı zira anlaşılmayan metinler için tekrar msg atılıp boş yere israf yapılmamalı.
gibi.............
Forum kültürü derken bu gibi şeyleri hedef almıştım. Saygılar....

Bir çok konuda hemfikiriz ancak maalesef üye alımlarında dil bilgisi ve forum kültürü sınavlarımız mevcut değil.Sitemizin genel seviyesine uygun olmayan üyeler sağolsunlar bir süre sonra kendilerinden vazgeçiyorlar üyelikten.
Tek bir konuda hemfikir değiliz o da aşağıdaki madde.Yanılmıyorsam bazı sitelerde sadece gerçek isimler kullanılabiliyor, nick bile yasak...

1-Açık Msg'larda gerçek isimler kullanılmamalı.

Yaş belirtilmesi ve gerçek isim kullanılması konusunda talepte bulunanlardan biri de bendim.Daha 20 yaşına gelmemiş bir üye 30 yaşındaki bir üyeye "adamım" , "birader" veya "kardeş" diye hitab edince pek yakışık almıyor haliyle.Amaç bunların önüne geçmekti...

Benim de ricam bu tip sıkıntılarınız olduğu zaman, ayrı bir konu açarak değil de, yönetime 'rahatsız olduğunuz mesajı veya mesajları' rapor etmeniz veya da özel mesaj ile bildirmeniz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri