Yazıklar olsun böyle servise

araç servisini bilemem ama bende uzun yıllar satış sonrasında çalıştım ve biliyorumki firmadan firmaya işçilik değişir servise gideceğiniz zaman ilk yapacağınız fiyat almak olsun sonra şaşırmayın.
ben 5 avroluk parça değişimi için 100 avro işçilik kestiğimi bilirim çünkü dizayn yüzünden değişim oldukça zor ve zaman alıyor bu yüzden parça fiyatıyla işçiliği karşılaştırmak yanlış olur.

araç servisini bilemem ama bende uzun yıllar satış sonrasında çalıştım ve biliyorumki firmadan firmaya işçilik değişir servise gideceğiniz zaman ilk yapacağınız fiyat almak olsun sonra şaşırmayın.
ben 5 avroluk parça değişimi için 100 avro işçilik kestiğimi bilirim çünkü dizayn yüzünden değişim oldukça zor ve zaman alıyor bu yüzden parça fiyatıyla işçiliği karşılaştırmak yanlış olur.[/QUOTE]
Asıl üzerinde durulması gereken konu bu. Berat haklı. Bize değişimi basit gibi görünen bir parçayı yerine monte etmek özellik isteyebilir. Ben bir dişliyi yerine takmak için 3 saat uğraşan usta biliyorum. Zamanında marka konusunda tecrübesiz bir yerde basit bir parça değiştirdim (ellerinde gereken aletler olmadığı için) radyatörümün anasını ağlattılar. Her eline tornavida, çekiç alan ustayım diye dükkan açamaz. Ustalarımızın kullandığı çok çeşitli aletler vardır, bunlar da maddi anlamda büyük yatırımlar gerektirir. Siz hiç büyük bir serviste fellik fellik 10-11 anahtar arayan bir usta gördünüz mü? Bugün çoğu tamirhanede yağ filitresini sökecek aparat yok, torkmetre yok. Yatırım=maliyet=kaliteli iş.

bir iki yerden fiyat almadan yaptırmayın arkadaşlar.
Katılıyorum...Yapacağımız her türlü alışveriş te de geçerli olan bi durum...

ben 5 avroluk parça değişimi için 100 avro işçilik kestiğimi bilirim çünkü dizayn yüzünden değişim oldukça zor ve zaman alıyor bu yüzden parça fiyatıyla işçiliği karşılaştırmak yanlış olur.

Çok doğru laf etmişsiniz, Parçanın fiyatıyla işçilik fiyatının orantılı olması gerektiği mantığını anlayamadım bende o zaman motor kontrol ünitesi 2.000 lira işçiliği 50 lira o zaman bununda işçiliği niye ucuz mu demek lazım ???
Araçta yapılan işlem için arka denge çubuğuna işlem yapılmış işçilik fiyatlandırmasıda aşağı yukarı bu ölçüde olur

genleşme kabının kapağını sıkmaya işçilik yazma ne olaki,biz esas onu merak ettik ,hadi diğeri olur diyelim ...salıncak 45 lira değişimi zor ya da ön amortisör 60 lira değişimi zor onu anlarız genleşme kabı çok iyiymiş

Aynı servisten ben de muzdaribim burda yazmayacağım ne olduğunu ama anlatsam gülersiniz. :) Gerçi biz güldük 120 km ilçeye gelinceye kadar arabanın iiçinde ama. Olsun. Bir daha yok gidersem iki olsun. :D sağolsunlar ama bize cinliği öğrettiler. Artık yok öyle sadece orjinal fiyatı arıyıp sorarım başka işim olmaz. Birde arıyorlar 2 gün sonra memnunmusunuz diye... Yalan...[/QUOTE]

9 ay kadar oluyordur sanırım 15,000 bakımına götürdüm , memnunmusunuz diye aradılar değilim dedim derdimi anlattım bayan 'bu şikayetleriniz için biz sizi arayacağız hakan bey' dediler tahmin edersinizki birdaha kendilerinden haberi alınamadı
Opel markası servisten o kadar çok kaybediyoki kendini baltalıyo aslında farkında değil

Genleşme kapağından işçilik alacaklarını düşünmüyordum. Bize 3-5 sn gelen genleşme kapağı sıkımı, :D onlar için evet 8-10 sn olabilir. Dolayısıyla 14 milyon işçilik alınabilir mi diyorsunuz. Ben rot milleri ve z rotları değiştim 2 adet. 1.5 saat ugraştı herif 30 milyon para aldı. Bu adalet mi şimdi? Faturayı aldığımda farkettim...

Yine söylüyorum hiç ama hiç memnun değilim ve artık opel servisi benim aracım için bitmiştir. Büyük konuşmuyum yine ama zorunlu olmadığı sürece gitmem oraya artık. Özel servisler bin kat daha iyi.

Gülüp geçeceğiz böyle bir ülkede.

genleşme kabının kapağını sıkmaya işçilik yazma ne olaki,biz esas onu merak ettik ,hadi diğeri olur diyelim ...salıncak 45 lira değişimi zor ya da ön amortisör 60 lira değişimi zor onu anlarız genleşme kabı çok iyiymiş
Cengiz, genleşme kabının kapağını sıkmak çok zordur, ben bir haftada sıkamadım :kop:, mutlaka tork metre ile sıkmışlardır :). Çok çok afedersiniz söz meclisten dışarı, bir laf vardır eşşek çamura bir kere düşermiş. Bu zihniyete sahip her türlü işletmeler müşteri kaybetmeye mahkümdür. Ondan sonra iş yok diye bir de utanmadan piyasanın durgunluğundan şikayet ederler.

Geri