Yardıma ihtiyacım var....

TeamKARAHAN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
94 model astra GSi ım var... silindir kapağı cok taşlanmasından dolayı cok cabuk su kaynatıyo yani deişmesi gerekiyo... bi yerde kadett GSi ın kapağını buldum onun da motor kodu C20XE ama kadett lerde bildiğim kadarıyla eksoz eksantriğine distribitör bağlı astra da okuyucu var.... yanii kadett in kapağı sorunsuz bi şekilde astra ya olurmu...

silindir kapağı contası sağlam ve eğri değilse çok taşlandığı için su kaynatmaz..

genleşme kabının kapağı basınç kaçırmıyorsa ve sistemde en az iki litre antifiriz

var ise soğutma suyu 120 dereceye kadar kaynamaz..

kapağı değiştirmeden önce bunlara bir göz atın derim,tabi eğrilik varsa ve kapak taşlama toleransını bitirmişse değişim şart..

astra ile kadetin kapakları uyarmı bilemiyorum,fiziki olarak uysa bile cam açıları farklı olabilir..

silindir kapağı contası sağlam ve eğri değilse çok taşlandığı için su kaynatmaz..

genleşme kabının kapağı basınç kaçırmıyorsa ve sistemde en az iki litre antifiriz

var ise soğutma suyu 120 dereceye kadar kaynamaz..

kapağı değiştirmeden önce bunlara bir göz atın derim,tabi eğrilik varsa ve kapak taşlama toleransını bitirmişse değişim şart..

astra ile kadetin kapakları uyarmı bilemiyorum,fiziki olarak uysa bile cam açıları farklı olabilir..
ilgin için teşekkür ederim başta...
sorun su kaynatması dediğime bakmayın genleşme kabından dışarı su atması...
ama benim asıl sorum kadett in in kapağı astra ya birebir sorunsuz olurmu herşeyiyle... kapak yurt dışından gelcek ve cok uygun bi fiyata gelcek...

Kadett GSI 16v kapağı Astra GSI ile birebir aynı.Yalnız anlayamadığım kapak neden yurtdışından geliyor? Bulmak zor değil ki!

Kadett GSI 16v kapağı Astra GSI ile birebir aynı.Yalnız anlayamadığım kapak neden yurtdışından geliyor? Bulmak zor değil ki!
Bulmak tabiiki zor deil.... ama tam dolu bi kapağa 800 - 1000 ytl arası para isteniyo... yurt dışında kardeşim bi tane buldu ve kargosuyla beraber bana 200ytl ye gelecek.. eksantrikleri falan herbişeyi üzerinde... ki daha kapak hiç taşlanmamış bile..
Bu arada yardımın içinde teşekkürler...

200 tl iyiymiş olsa da biz de alsak,ben gecenlerde taslattım bir üçkağatcı usta bir işi biln usta toplam maliyet 2 conta 1 zımpara taslama nıyetıne ve son taslama 900 TL yazık yurdum ustaları işte ...

200 tl iyiymiş olsa da biz de alsak,ben gecenlerde taslattım bir üçkağatcı usta bir işi biln usta toplam maliyet 2 conta 1 zımpara taslama nıyetıne ve son taslama 900 TL yazık yurdum ustaları işte ...
çift contamı kullandın abi sen...

çift contamı kullandın abi sen...
Sorma bayrama memlekete yetişeyim diye acele ettim dedem de rahatsızdı,ağır hastaydı son kez göreyim dedim arefeden bir gün evvel verdim ustaya hafif su eksiltiyordu araba conta yakmıstım sanırım değiştirip öyle gideyim dedim aklımca ,ilk usta taslama ve işçiliğe 400 istedi ben de olur deim contası benden
100 de contaya verdım neyse yapıldı 2 gun sonra araç yağa birden su verdi bu sefer baska ustaya götürmüş ağabeyim rektefiyecinin dediği bu kapak taşlanmamış diğer ustan zımpara atıp takmış contayı dedi e aynı işlem tekrar bir conta daha aldım ve 300 de rektefiyeciye verdim oldu mu sana 900 TL, 3 günde 900 lira kapak alsam daha iyiydi neyse artık kime güveneceğiz ben de şaşırdım...paraya acımıyorum şerefsiz herif yüzünden dedemi son kez sağken göremedim ona üzülüyorum yetişemedim memlekete çünki...

gecmis olsun kardesim..basin sagolsun...conta degisirken birde suna dikkat et 8 vidayi yeni kullanin...ustalar söylemez ama saglikli cünkü düsün o vida gerilmis Nm sinirini asmis siz ikinci defa gerdiriyorsunuz....sonucu ileride yine conta problemi

gecmis olsun kardesim..basin sagolsun...conta degisirken birde suna dikkat et 8 vidayi yeni kullanin...ustalar söylemez ama saglikli cünkü düsün o vida gerilmis Nm sinirini asmis siz ikinci defa gerdiriyorsunuz....sonucu ileride yine conta problemi
sağol abi haklı olabilirsin,büyük ihtimal değiştirmemişlerdir o vidaları üstelik ben aracın basında da duramadım, kurban telası da vardı, sağolsun amcamın oğlu ilgilendi ne oldu ne yaptılar bılmıyorum, sımdılık sorun yok zaten yaza motor yapacağım yaza kadar ıdare etsın yeter

Geri