Yardıma ihtiyacım var..Arabam vitese geçmiyor...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akduman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akduman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 97 model manuel vites astra f im var ve 30 dk önce viteslere geçmemeye başladı...Calışırken geçmiyor fakat stop ettikten sonra geçiyor..Sizce sorun nedir?

Merhaba

Debriyaj/ Baski Balatasi

baskı balata bitmiş değişmesi lazım.

aynı olay benim basıma geldi debriaj bilyası dağılmıstı ama baskıda olabilir senin geçmis olsun

Arkadaşlar tavsiye üzerine elfreninde kalkış yapmaya calıştımm..Araba debriyajı bırakmaya yakın stop ediyor....Galiba baskıdan degil...

Baskıdan baskıdan:D El freni ile kalkmaya çalışırken baskıyı bitirmişsin. Geçmiş olsun.

ya sanzıman vites kutusu arası bağlantı çıkmıstı bendede geçmemişti
insallah odur çünkü en ucuz yollu hallolan sorun o ;)

deriyaj bitmiş çalışırken vitese geçmez çalışmazken geçer araç viteste çalıştırırsan istop eder

mutlu geçmiş olsun
bence de baskı balata bitmiş

Saol Hakan dediğin gibi baskı balata bitmekle kalmamış ikiye ayrılmışş..

Arkadaşlar dün baktırmaya gittim..Arkadaşımın bir tanıdığına..Baskı balata dedii.....Şanzumanı indirdi..Bayağı zahmetli bir işmiş hakkatten...Baskı balatayı bir çıkardı...birde ne göreyim plaka 2 parça..Isınıp genleşince problem cıkarmışş...benden önceki sahibine gazlamışlar sach markaydı galiba çıkma bir baskı plaka...Bende sıfır luk marka aldım taktırdımm..Taktıktan sonra şanzumanın içinden sanki metal metale sürtme sesi geldii..Sonra kendi kendine kayboldu...Sonra bir baktık arıza lambası yandı tech 2 ye baktık kablo cıkmış..(ne kablosu bilmiyorumm)...Tam eve giderken sol tekerden bir metal sesi..Tekrar gittim...disk in arka tarafındaki metal yamulmuş diskin arka tarafına sürtüyor...Eve dönerken bir daha frene bastıgımda çık çık sanki taş sıkışmış gibi yada bilya sesi gibi bir ses cıktıı...Amaann dedim o sinirle eve girerken kapıya sürttüm..Kafamdan dumanlar cıkıyor adeta...Fatura 200 baskı-balata,125 işçilik=325 ytl

Geri