Yardim: 96 Astra F Fren Pedali çok Sert...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan burak10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

burak10

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese iyi akşamlar. Astra f aracımın freni pedalı çok sert. hidrolik yağı değişti ve havası alındı. eskidende sertti. arka balatalar kalın duruyor. ön disk ve balatada geçen sene değişmişti. İstediğim biraz daha yumuşak ve hisli fren pedalı. pazartesi servise götüreceğim. nerelerine baktırmam gerekiyor acaba? yardımcı olacak herkese teşekkürler.(aracım astra f 96 1.6 X16xel abs yok)

yardım edecek yokmu?

sertlik derken öncekı aracına kıyas mı gıdıyorsun önce onu ögrenmek lazım ama hıssedılır bı sertlık varsa emişte sorun olabılır.

sertlik derken öncekı aracına kıyas mı gıdıyorsun önce onu ögrenmek lazım ama hıssedılır bı sertlık varsa emişte sorun olabılır.
aracın ilk sahibiyiz, son 2 senedir böyle. hissedilir sertlik var kolay dozlanmıyor fren pedalı. ve çok az basıldığı taktirde sol ön teker kilitleme yapıyor. birazdaha sert basınca ön iki lastik kaymaya başlıyor doğal olarak. emiş dediğiniz şey ne acaba?

aracın ilk sahibiyiz, son 2 senedir böyle. hissedilir sertlik var kolay dozlanmıyor fren pedalı. ve çok az basıldığı taktirde sol ön teker kilitleme yapıyor. birazdaha sert basınca ön iki lastik kaymaya başlıyor doğal olarak. emiş dediğiniz şey ne acaba?

dediğin gibi biraz sert basınca sol ön teker kilitleme yapıyorsa aracın arkası sağa doğru savrulur demektir ??? :confused: :confused:

dediğin gibi biraz sert basınca sol ön teker kilitleme yapıyorsa aracın arkası sağa doğru savrulur demektir ??? :confused: :confused:
sistem vakumla çalıştığı için kaçak varsa eğer tam vakum olmadığın dan sertilk olbilir bakmak gerekir arka balata ayarlarını gevşetip bakmak gerekir

dostum araçta dengesizlik yok. arkası falanda kaymıyor...

sistem vakumla çalıştığı için kaçak varsa eğer tam vakum olmadığın dan sertilk olbilir bakmak gerekir arka balata ayarlarını gevşetip bakmak gerekir
asıl bakılması gereken yer tam olarak nere? kaçak derken bir ara arka sağ yada sol kampananın fren merkezi yağ kaçırıyordu o değişti. alakası varmıdır?

dostum araçta dengesizlik yok. arkası falanda kaymıyor...

o zaman sende bir yanlışlık var çünkü araç ilerliyorken sen frene biraz basınca sol ön teker kilitleniyorsa ve diğer tekerler normal fren yapıyorsa aracın kontrolünü kaybedersin. fizik kanunu bu. ya sen yanlış anlattın ya da ön tekerin kilitlenmiyor.

Geri