yansanayi mi orjinal mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsa_72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
orjinalin tek fiyatı 130 lira civarı olması gerek. yan sanayilerde 75-80lira gibiler... bunlar tek sis fiyatıdır..
reklam giibi olacak ama :) burası kayseri :)35 tl ye ben aldım içlerinede beyaz far aldım onlarda 10 tl :)

motorda önem tasıyan parcalar dısında fardı davlumbazdı bunları yan sanayi tercih ederim.hatta servisin 55 lira dedigi davlumbazı dün aksaraydan 20 liraya aldım bugünde kapnın önünde takarım olur biter:))

reklam giibi olacak ama :) burası kayseri :)35 tl ye ben aldım içlerinede beyaz far aldım onlarda 10 tl :)

benim dediklerim yuvarlak sisler olaiblir.. sizdekiler dörtgen galiba..

orj. cıkma al ucuz olur. yan sanayide alırsan sisin cam ile plastiğin birleşim yerine şeffaf silikon cek içi buhar yapmasın.

değerli fikirleriniz için tşk.ederim arkadaşlar

Yan sanayi ile ilgili genel bir bilgi vereyim, bilmeyen arkadaşlarımız varsa bilgilemiş olurlar. Orijinal parçanın hangi firma tarafından üretildiğini biliyorsanız illa ki GM kutusunda orijinal parça almanıza gerek yok. Örneğin; fiyatları farazi olmak üzere, Astra G farları GM kutusunda 250TL iken aynı farı Hella kutusunda 150TL'ye alabilirsiniz. Bu bir çok yan sanayi parça için geçerlidir. Sonuçta GM de yan sanayi parçaları kendisi üretmez, fason ürettirir. Bazen yanlış anlaşılmalar oluyor, yedek parçacılar GM kutusunda olmayan parçaların orijinal parça olduklarını söylüyorlar ki doğrudur, bunlar benim sözünü ettiğim tip yedek parçalardır.

Geri