Yakıt Göstergesi Herkeste Aynı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fadanur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bahsedilen bu değil yalnız. aynı şartlarda göstergenin ilk yarısıyla ikinci yarısının kat ettiği mesafelerdeki farkları söylüyor arkadaşlar. çünkü depo basit hacimli bir kutu değil. seviyeye göre hacim de lineer değişmiyor.
:good: :good: :good:
küp şeklinde depolarımız olsaydı net görebilirdik durumu
bide utanmadan 0 - 25 ve 50 diye benzin miktarı yazmışlar, net ya :D

şamandıra yerine asansör gibi bir sistem var depo içerisinde(yani ben bu şekilde biliyorum)buda bizleri çok yanıltıyor..depo fullediğmde ilk 150km de ibre kımıldamazken daha sonra jet hızıyla düşüyor.yarım depodanm sonra resmennnnnn hızlanıyor inişi...

Yedek depo diye bi olay var onunla ilgisi olabilirmi arkadaşlar...

hacim = alan x yükseklik --> dibe doğru alan azaldığı için seviye düşüşünde daha az gidiyor yani

aslında bu bir integral sorusu :)

bn depoyu fulledim samsuna doru gittim ama 90 km hiç geçmedim range 860 küsüre kadar cıktı..

Evet yakıt ibresi sadece fikir veriyor,az benzin var yeterli yada cok benzin var.ama ne kadar az ne kadar cok , o göreceli bir kavram.Yaptığınız km ye bakmak en sağlıklısı

ben lambayı kabul ediyorum o hiç şaşmıyor ilk direk olarak yanınca alıyorum ikinci yanmasıda yanıp yanıp sönüyor bilginize

hacim = alan x yükseklik --> dibe doğru alan azaldığı için seviye düşüşünde daha az gidiyor yani

peki bu duruma uygun bir programlama ile bu problem giderilemez miydi en azından yeni modellerde???

Bildiğim kadarıyla Astra H kasalarda ve yeni model araçlarda artık benzin ağırlık ile ölçülüyor. Şamandıranın eğimlerde hatalı sonuç vermesi ve depo geometrisinin bozukluğu yüzünden ağırlık sensorleriyle artık depo dolum göstergeleri çalışıyor.

Abimin acarında yol bilgisayarı "menzil 50km" dedikten sonra 15 liralık benzin alıyorum, ne ibre kımıldıyor ne de menzil değişiyor. İbre yola çıkınca çok ufak ufak yükseliyor. (yükselir derken, işte 15liralık benzinle ne kadar yükselirse :D ) Her defasında 15liralık benzin alarak 1 hafta boyunca ekranda "menzil o" yazısını görerek dolaştım. Sonra abim şehir dışından geldi de depoyu fulledi, menzil uyarısı da kendine geldi :D

Bunun sebebini usta ya sorduğumda o söylemişti "ağırlık hesabı" olduğunu. Az miktarda benzin alınca, araba onun ek benzin olduğunu hemen anlayamıyormuş. Çünkü sensörler ani ufak değişimlere duyarşı değillermiş. Depodaki dalgalanma, eğim gibi yük değiştirici olaylardan etkilenmemek için.

Geri