yağ

hasan_3244@hotmail.com

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Nis 2016
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Siteyi ziyaret et
2012 model opel astra j aracına gm 10'40 yağ dolumu yaptırdım çok farklı şeyler söyleniyor 4000 km yol yaptım  hangi yagi kullanmak daha iyi olur ?
 
Cvp: yağ

Merhaba. Bu numaralar yağın sıcaklardaki viskozite değerlerini gösterir. 10 rakamı minimum sıcaklık 40 rakamı maksimim sıcaklık. Bu sıcaklık aralığında yağ görevini tam olarak yerine getirebiliyor. Bu doğrultuda kışın bulunacağınız bölgelerdeki şartlar önemlidir. Çok soğuk bölgelerde bu yağın viskozitesi değişeceği için sorun olabilir.
Yanlış bilgi vermemek adına çalıştığım firmaya yağ alımı yaptığımız yerle görüşür. Bu rakamların ne olduğunu, bunlar arasında ne gibi avantaj ve dez avantajlar olduğunu öğrenir yazarım.
 
Cvp: yağ

İstanbul şartları için servisin önerdiği ve araç üzerinde kullanılan genel yağ tipi 5w30'dur, bölge şartlarına kullanılan yağ tipi değişebilir.
 
Cvp: yağ

araç motoru nedir ?
 
Cvp: yağ

5-30 yada 5-40 en ideali üzerinde dexos 2 yazacak castrolda opel araçlar için dexos 2 uyumlu yazıyor mobilde dexos 2 logosu var üzerinde.
 
Cvp: yağ

Teşekkür ler
 
Cvp: yağ

10 40 yağ mı? kardeş o yağ bizim araçlarımız için çok kalın belki de tam sentetik bile değildir. Bizim araçlara DEXOS 2 onayı olan 5-30,5-40 veya 0,40 konulmalıdır
 
Cvp: yağ

Benim araçta 5.30 Castrol var şimdi mobil 0w40 ESP li aldım yağ daha koymadim mobil i deneyeceğim bakalim
 
Cvp: yağ

Arkadaşlar biraz konu dışı olabilir ancak, Astra J 1.4 Turbo sahibiyim. Geçen Yıl ağustos ayında aldım şuan 10bin km de Yağ yüzdesi %3 gösteriyor, haftaya şehir dışına çıkacağım yaklaşık 1-1.5 bin km yaparım. yağ sorun oluşturur mu? Yıllık bakımını beklemelimiyim?
 
Geri
Üst