• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Astra H

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERKANNN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ERKANNN

Kayıtlı Kullanıcı
32-Isparta
Herkese iyi forumlar iyi akşamlar. 2012 model A16xer astra h kasa araca sahibim. Benzinli olarak kullanıyorum. Araç yaklaşık 6 senedir bende. Aracımı değiştirmek istiyorum ve foruma yeni üye olduğum için konuyu hangi bölüme açacağımı tam kestiremedim. Aklımda Astra J kasa 1.3 dizel ve 1.4 turbo motorlar var. LPG düşünmüyorum. 1 milyona kadar bir bütçem var. Manuel ya da otomatik vites olabilir çok zorunlu değil otomatik olması. H kasa ile yaşadığım en büyük sorun dur-kalk trafikte çok hızlı bir şekilde ısınarak fan açması ve aracın güçten düşmesi. Termostat ve devir daim değişikliği yaptım. Soğutma sistemine ekstra özen göstersem de motorun yüksek sıcaklıkta çalışması özellikle yaz aylarında acaba araç hararete düşer mi sorusu strese neden oluyor. Astra j kasa da bu tarz sorunlar yaşamıyım? Özellikle yaz aylarını Antalya bölgesinde geçiriyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

araçlar sıcak soğuk her iklimde kullanılmak üzere üretiliyor Antalya sıcağında kullanılmaz diye bir şey olmamalı ki h kasa aracınızda bir sorun varmış güçten düşmesi bunu az çok açıklıyor. j kasada aynısı olacak diye bir şey yok ama şans işte olabilir de. siz ne olursa olsun almadan önce elbette ki kontrol ettirin. ekspertiz raporunu noter satış kağıdına işlettirin. işinizi bir yerde sağlama alın. ikinci el araçta motor garantisi veren satıcılar oluyor tercihen oralardan alışveriş yapmaya çalışın. aldığınız kişi araçtan daha önemli.

Hocam selamlar, aynı şekilde bende XZEP 1.6 astra h benzinli araç kullandım.5 yıl. dediğiniz gibi sürekli bir hararet korkusuyla yaşıyordum. gizli menüden baktığımda (dijital sapmalar dahil) araç 105-110 arasında geziyordu :) çok şükür bir sorun olmadan kullandık. Daha sonra satıp aynı kasa 1.3 cdti aldım. Halen kullanıyorum. 7 yıl oldu en ufak bir hararet yok. yazın egeyi baştan sonra dolandık bagaj full klima açık dik rampa vs. hararet hep 90 civarıydı. 1.3 cdti dizel, opelin benzinli motorunu kullanıp yıpranmış sürücüler için çok ideal :) tavsiye ederim. yakıtı çekişi vs. ne istediğini bilenler için çok ideal. 14.t motorlarlar için piston kırdığına ilişkin yoğun şikayetler vardı. detaylı bakmakta fayda var.

Geri